Pokrajinski sekretarijat saopštava da nema nezakonitosti u seči šume na Kameničkoj adi, aktivisti ih demantuju fotografijama 1Foto: Dušan Marković

Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine obavila je danas vanredni inspekcijski nadzor zbog seče drveća radnika Javnog preduzeća „Vojvodinašume“ na području Kameničke ade i utvrdila da nepravilnosti u ovom poslu nema.

Kako saopštava Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, inspekcija je na teren izašla na osnovu prijave građana, a tom prilikom zatraženo je i neposredno zajedničko postupanje sa stručnim licima Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, u pogledu stručnog nadzora i mišljenja.

Na pomenutoj lokaciji, na stablima za koja je planirana seča „nisu uočene duplje koje predstavljaju mesto gnežđenja ptica ili služe za hibernaciju slepih miševa“, kažu u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine.

„Nakon inspekcijskog nadzora izvršenog na terenu, uz stručni nadzor Zavoda, a na osnovu uviđaja, dokumentacije, prikupljenih izjava i izveštaja kao stručnog mišljenja Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, nisu uočene nezakonitosti i nepravilnosti u nadležnosti ove inspekcije“, navodi se u saopštenju.

Aktivisti demantuju inspekciju fotografijama koje su napravili danas kada su inspektori otišli 

Ubrzo nakon ovog saopštenja, ekološki aktivisti su na adrese medija poslali fotografije koje kako kažu, demantuju tvrdnje Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Aktivistkinja Daniela Stojković kaže da su u pitanju fotografije stabala koja su predviđena za seču, a kako ističe, nastale su nakon današnjeg obilaska inspekcije.

„Upućujemo demant u vidu dokumentarnih fotografija koje su sve do jedne danas (23. marta) snimljene i to na obeleženim stablima za seču. U skladu sa navedenim, pozivam Vas još jednom da svoj posao uradite časno i uz odgovornost prema građankama i građanima Novog Sada“, prosledila je ona nadležnoj inspekciji.

Danijela Stojković je i podnela krivičnu prijavu zbog nezakonite seče šuma.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari