Pokret Ne davimo Beograd podržao protest građana zbog udesa u kom je stradalo dete 1Foto: N1/Čitateljka N1

Pokret Ne davimo Beograd podržao je danas protest stanovnika naselja Karaburma zbog odluke suda da osumnjičenom za udes u tom delu grada u kom je stradalo jedno a teško povređeno drugo dete, dozvoli da se brani sa slobode iako je pobegao sa mesta nesreće.

Iz pokreta su ocenili da je udes na pešačkom prelazu u Ulici Marijane Gregoran „posledica saobraćajne politike kojom se u Beogradu godinama favorizuje protočnost i ubrzanje automobilskog saobraćaja na račun drugih učesnika u saobraćaju i na kraju na račun opšte bezbednosti“.

„Jedan od načina kako se ovakvi slučajevi mogu preventivno sprečiti je uvođenje ograničenja brzine od 30 km na čas u celom gradu, osim na 50 kilometara na čas u glavnim ulicama, kao i obezbeđivanje poštovanja tog ograničenja tehničkim merama usporavanja saobraćaja i dizajnom samih saobraćajnica na taj način da vozači na njima ne mogu da divljaju“, stoji u saopštenju.

Građani Karaburme i dalje protestuju u Ulici Marijane Gregoran, na pešačkom prelazu gde je stradao devetogodišnji dečak, kada je na njega, njegovog brata i oca naleteo automobil.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.