Pokret 'Odbranimo reke Stare planine' od Bujoševića traži emisiju na RTS 1Foto: Bojan Cvejić

Pokret „Odbranimo reke Stare planine“ pozvao je danas direktora Radio-televizije Srbije (RTS) Dragana Bujoševića da se na javnom servisu organizuje emisija uživo čije bi teme bile rešavanje urgentinih ekoloških problema u zemlji i momentalno zaustavljanje uništenja njenih prirodnih resursa.

Zahteva se da teme emisije budu „guranje reka u cevi“, odnosno mini-hidroelektrane, problem zagađenja vazduha i otpadne vode, kao i projekat izgradnje rudnika za ekploataciju rude litijuma u okolini Loznice.

Pokret je zatražio da pored njihovog predstavnika, u emsiji učestvuju i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, ministarka rudarstvaa i energetike Zorana Mihajlović, ministar građevinarstva, sabraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor Agencije za životnu sredinu Filip Radović i direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije Aleksandar Dragišić.

„Od nadležnih ministara tražimo, da se više ne kriju, da dođu na RTS i da nam saopšte, kakvi su to planovi skrojeni za našu vodu, za naš vazduh, za naše šume, za našu zemlju“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari