Polaganjem venaca obeležen Dan primirja 1Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Miloš Vučević položio je danas, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, venac na spomenik Neznanom junaku na Avali.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vučević je u spomen-knjigu upisao da su „znani i neznani junaci pali u oslobodilačkim ratovima Srbije ostavili u nasledstvo slobodu, mir i ljubav prema otadžbini, porodici, prema bližnjem svom“.

Vence su na istom mestu kasnije položili i predstavnici opozicije.

„Danas sa ponosom odajemo počast srpskim vojnicima koji su pomogli da se ostvari pobeda u Prvom svetskom ratu i učvrsti poštovanje Srbije među narodima sveta“, napisao je na društvenoj mraži X Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda ispred liste „Srbija protiv nasilja“.

On je dodao da je srpski narod u tom ratu podneo najveće žrtve da bi Evropa danas živela u slobodi, da to ne smemo da zaboravimo.

Bio je u društvu sa Dobricom Veselinovićem, nosiocem liste “Srbija protiv nasilja”, koji je takođe putem društvene mreže X poručio da se na današnji dan sećamo naših predaka koji su poginuli u borbi sa neprijateljem i time budućim generacijama omogućili da žive u slobodi.

„Ponosan sam na sve one koji su se borili na Ceru, na Kolubari, na one koji su prešli Albaniju, jurili preko Solunskog fronta.
Danas mislim na pradedu Aleksandra Mladenovića i njegovu braću, nosioce Albanske spomenice i ponizno stojim nad svim neznanim junacima“, poručio je Veselinović, položivši venac na spomenik Neznanom junaku na Avali

Ceremonija polaganja venaca povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu održana je na beogradskom Novom groblju. Vence povodom obeležavanja Dana primirja položili su državni zvaničnici, ambasadori Francuske i Rusije u Beogradu. Ceremonijima su prisustvovali i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre, kao i ambasador Sjedinjenih Država Kristofer Hil,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari