Za samo četiri dana u Novom Pazaru su se dogodila dva incidenta u kojem su vinovnici mladi ljudi, a krivično delo se kvalifikuje kao ubistvo u pokušaju. Minulog petka u dvorištu novopazarske Gimnazije, osamnaestogodišnjak je nasrnuo nožem na roditelja jednog đaka i naneo mu teške telesne povrede. Drugi incident izbio je pre tri dana u blizini Ekonomsko-trgovinske škole, nakon završetka nastave.

Maloletni B.B.(17) je, posle svađe, nožem izbo četiri svoja vršnjaka, od kojih je jedan teže povređen. Sva četvorica su zbrinuta na Hirurškom odeljenju Opšte bolnice i životno nisu ugroženi. Napadač se u Policijskoj upravi Novi Pazar pojavio oko ponoći u pratnji advokata, ali je dežurni tužilac odlučio da ga pusti do srede ujutru do 10 sati.

Poslednji dofađaj bio je povodo za sednicu Saveta za bezbednost grada sa koje je, od policije, zatraženo da se hitno izjasni o stanju bezbednosti u gradu i da se posebno osvrne na zbivanja u poslednjih godinu dana.

– Želimo da na institucionalan način nađemo rešenje za alarmantno stanje u gradu. Siguran sam, da u ovom gradu ima snage, institucija i dobre volje da se stvari rešavaju i niko nema pravo da žmuri pred nečin što je loše. Svi smo jednako odgovorni za stanje bezbednosti u gradu i potrebno je da pronađemo plan da prevaziđemo probleme, rekao je Hajrudin Hajrović, predsednik Saveta za bezbednost grada, nakon sednice.

Prema policijskoj statistici maloletnička delikvencije u ovom gradu je u porastu. U toku cele prošle godine maloletnici su bili izvršioci krivičnih dela u 58 slučajeva, a u devet ovogodišnjih meseci zabeleženo je 76 krivičnih dela. Policijska statistika beleži čak i jedno najteže krivično delo – ubistvo koje je izvršio maloletnik, bilo je nanošenja teških i lakih telesnih povreda, razbojništava, ali prednjače imovinski delikti 19 i nasilničko ponašanje u 15 slučajeva i to na sportskim manifestacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari