"Policija je danas štitila bezakonje, pohapsili su građane koji su branili zakone ove zemlje": Nebojša Zelenović na Šodrošu u Novom Sadu 1Foto: A. Latas

Na Šodroš u Novom Sadu stigli su članovi poslaničke grupe Moramo – Zajedno Bora Novaković, Nebojša Zelenović, Biljana Stojković, Danijela Nestorović, Nebojša Cakin, Jelena Kalajdžić, Nikola Nešić.

Kako su naveli, ostaće tu „sa građanima Novog Sada“ i pozvali ostale građane da im se pridruže.

Zelenović je najavio da će ovaj problem podići na najviši nivo, „ići će do Strazbura“.

– Policija je danas štitila bezakonje, pohapsili su građane koji su branili zakone ove zemlje. Jer dozvola nema – tvrdi on.

Prema njegovim rečima, niko nije protiv mosta, ali ne na ovom mestu.

Na drugoj lokaciji, deo na Kameničkoj adi, veća grupa aktivista blokirala je danas poslepodne radove na Šodrošu, , javio je reporeter FoNeta.

Oni su formirali „živi zid“ i ne dozvoljavaju radnicima da postavlje zaštitne ograde.

Na toj lokaciji trenutno nema pripadnika policije.

Istovremeno, Biljana Stojković je rekla da su od policije uspeli da saznaju da su oni dobili samo usmene komande, tako da nema pisanog traga ko je naredio da policija hapsi građane.

Ranije danas, nekoliko desetina aktivista pokušalo je da spreči radnike kineske kompanije „CRBC“ (China Road and Bridge Corporation) da postave ogradu oko budućeg gradilišta za novi most preko Dunava u Novom Sadu.

Kineski radnici su, ipak, uspeli da završe posao za danas, ogradili su deo Šodroša i deo njih je otišao sa budućeg gradilišta.

Pre toga, policija je hapsila aktiviste i polako ih izvlačila iz šume gde su ih bili potisnuli. Uhapšeno je do sada devet aktivista.

U međuvremenu je puštena iz policije aktivistkinja koja je prva uhapšena Danijela Stojković.

Ispred policijske stanice u Novom Sadu, u Ulici Pavla Papa, počeli su da se okupljaju građani sa zahtevom da se na slobodu pusti sedmoro aktivista koji su uhapšeni danas na Šodrošu, pošto su sprečili početak radova na izgradnji četvrtog mosta preko Dunava u tom gradu, javio je danas izveštač FoNeta sa lica mesta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari