Policija smatra da pucnjava kod Glođana nije teroristički čin 1Kosovska policija Foto: N1 (arhiva)

Generalni direktor kosovske policije Samedin Mehmeti izjavio da trenutno postoje dva ili tri traga koje policija istražuje u vezi sa ubistvom tri i ranjavanjem jedne osobe kod Glođana u opštini Dečane, a zamenik komandira policije u Peći Veton Eljšani rekao je da policija smatra da se ne radi o terorističkom činu, preneo je danas Kossev.

„Ovde su sve relevantne jedinice. Trenutno imamo dva ili tri traga na kojima radimo. Nažalost, ne možemo da damo detalje jer su tragovi na kojima radimo u početnoj fazi istrage“, rekao je Mehmeti za TV Kljan Kosova.

Potvrdio je da se intenzivna potraga za sada vodi za jednom osumnjičenom osobom, ali i da se saslušavaju lica koja bi mogla da budu povezane sa slučajem.

Eljšani je rekao da policija nema razloga da veruje da u ovom slučaju ima posla sa terorističkim napadom na autobus.

„Moguće je da je meta napada bila neka određena osoba u ovoj oblasti. Ranjena osoba je van životne opasnosti. Policija je na mestu zločina. Ozbiljni timovi su na licu mesta. Svi tragovi se istražuju, svi smo ovde na licu mesta“, kazao je Eljšani.

U petak oko 19:00 na putu Dečane-Glođane, kako se pretpostavlja, maskirana osoba otvorila je vatru na autobus u kojem su se prevozili đaci, ubivši dva učenika i vozača.

Vozač autobusa je preminuo na licu mesta, dok su dva učenika (2003 i 2004. godište) preminula na putu prema bolnici u Peći. Najmanje jedna osoba je ranjena ali se ona nalazi van životne opasnosti i smeštena je u bolnici u Peći. U autobusu je u trenutku napada bilo osam osoba.

Direktor autobuske stanice u Đakovici Fljamur Bićuri potvrdio je za Kohu da je kompanija „Erblini“, čiji je autobus napadnut u Glođanu u petak, saobraćala na liniji Đakovica-Dečane.

U istrazi se sada spominje sukob vozača autobusa na autobuskim linijama sa jednim od rivala. Međutim, Bićuri to nije mogao da potvrdi.

„Nemam saznanja da li je bilo sukoba sa nekim u vezi sa linijama, bar nemam ta saznanja, kratko je rekao Bićuri.

Predsednik opštine Glođane Mustafa Seljmani izjavio je da je prema prvim informacijama, nepoznata maskirana osoba izašla iz zasede i pucala iz kalašnjikova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari