Policija u Vranju uhapsila osumnjičene za pljačku u Crkvi "Svete Petke" 1Vranje ne pamti ovakvu pljačku crkve. Foto:V.R./Danas

Dvadeset sedmogodišnji mladić tereti se da je u večernjim časovima, 31. maja ove godine, obio tron za ikone u crkvi i uzeo 15.000 dinara, dok mu je četrdeseto godišnji saučesnik, pružio podršku u krađi, saopštila je policija u Vranju vezano za još jedan slučaj pljačke crkvene imovine na teritoriji Eparhije Vranjske.

Pripadnici Policijske uprave u Vranju rasvetlili su krađu novca iz Crkve „Svete Petke“ u Vranju i otkrili osumnjičene – dvadesetsedmogodišnjeg muškarca iz okoline Vranjske Banje i četrdesetogodišnjeg muškarca iz Vranja.

Protiv njih će Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo teška krađa“, piše u saopštenju.

Ovo je u poslednji dana drugi razrešen slučaj pljačke imovine iz Eparhije Vranjske. Prethodno je policija uhapsila bliskog rođaka Vladike Pahomija (Gačić) koji je iz kancelarije sekretara Eparhijskog doma ukrao 5,2 miliona dinara koji su kasnije pronađeni u njegovom privatnom automobilu.

Intersantno je da se i posle najnovijeg ataka na imovinu crkve u Vranju niko iz Eparhije Vranjske nije oglasio, niti je bio spreman za komentar sve češćih ne dozvoljenih radnji prema crkvenoj imovini.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari