Smena direktora šabačkog Zdravstvenog centra juče je protekla u nemilim scenama. Sada već bivši direktor dr Slobodan Mirković pokušao je da spreči da v.d direktora opšte bolnice dr Goran Maletić uđe u kancelariju. Kada se dr Maletić sa dvojicom članova novoformiranog upravnog odbora pojavio pred kancelarijom, Mirković je stao na vrata, raširio ruke i sprečio ulazak novog direktora.

Smena direktora šabačkog Zdravstvenog centra juče je protekla u nemilim scenama. Sada već bivši direktor dr Slobodan Mirković pokušao je da spreči da v.d direktora opšte bolnice dr Goran Maletić uđe u kancelariju. Kada se dr Maletić sa dvojicom članova novoformiranog upravnog odbora pojavio pred kancelarijom, Mirković je stao na vrata, raširio ruke i sprečio ulazak novog direktora. Telefonom je pozvao obezbeđenje bolnice da ih izbaci kao i načelnika policije u Šapcu Slavišu Spasojevića da pošalje patrolu policije. Patrola je bez problema udaljila obezbeđenje i napravila službenu belešku.
– U kancelariju bivšeg direktora sam došao 19. januara da mu saopštim da sam imenovan za v.d opšte bolnice i uručim mu dokumenta o razrešenju. On je odbio da primi dokumenta i rekao da čeka zvanično da ih dobije poštom. Prethodni upravni odbor centra je razrešen i formiran novi odbor opšte bolnice. Ministarstvo zdravlja izdaje naredbu da se postupi shodno prethodnoj odluci. U 12 časova i 26 minuta faksom dobija odluku o razrešenju, a juče stiže i kurir da mu lično uruči odluku, koju ne želi da poštuje. Odlukom Vlade koja je objavljena u Službenom glasniku 29.decembra, osnovana je opšta bolnica u Šapcu .Umesto da prihvati legalnu odluku, on saziva dva sastanka sa načelnicima odeljenja i glavnim sestrama, objašnjavajući da navodno kada je ukinut zdravstveni centar, a nije formirana bolnica, zaposleni neće primati plate.To nije tačno, već danas ću deponovati potpis u Trgovinskom sudu u Valjevu i bolnica normalno funkcioniše. Upravni odbor će potom, kada se donese statut bolnice, izabrati direktora. Ponašanje Mirkovića je neprimereno njegovom zvanju hirurga – objašnjava situaciju u bolnici v.d direktora primarijus dr Goran Maletić.
On ističe da je najvažnije da se strasti u kolektivu smire, a lekari nastave da rade svoj posao na miru, bez tenzija koje pokušava da stvori odlazeći direktor, kako pacijenti ne bi trpeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari