Policiji 50 novih vozila 1Foto: Fonet/MUP

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas, prilikom predaje 50 novih vozila Policijskoj upravi za grad Beograd i Upravi kriminalističke policije, da će naredne godine biti zamenjen veći broj starih patrolnih vozila koja ne mogu na da ispune zahteve koje Ministarstvo postavlja pred svoje pripadnike.

MUP nastavlja da oprema policiji i nova vozila koje danas uručujemo Policijskoj upravi za grad Beograd i kriminalističkoj policiji pokazuju da je to trend koji ćemo pratiti, jer želimo da naši policajci budu bezbedni, sigurni, da se voze u vozilima koja su ispravna i u kojima mogu efikasnije da završe svoje zadatke“, istakao je Stefanović.

Ministar je dodao da će opremanje policijskih službenika obezbediti da građani Srbije imaju policiju koja je efikasna i koja može da ispuni sve ono što od nje očekuju.

Stefanović je naglasio da će Ministarstvo nabaviti nove uniforme, borbene i okolopna vozila i druge sisteme koji su potrebni za efikasniji rad policije.

„Obezbedićemo da naši pripadnici budu bolje zaštićeni balističkim prslucima, bolje opremljeni i da tehnika koju budemo kupovali posluži u obračunu sa najvećim kriminalnim grupama koje deluju u čitavom našem regionu“, rekao je Stefanović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari