Policijski sindikat Srbije: Ne učestvujemo u šaradi 1Veljko Mijailović Foto: Medija centar

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je da je doneo odluku ne učestvuje u obeležavanju 1. maja – Međunarodnog dana rada, jer kako kažu ne žele da učestvuju u šaradi sindikalnih centrala na republičkom nivou, koji ništa ne rade za prava radnika, te odobravaju svaku odluku Vlade Srbije koja ide na štetu zaposlenih.

Sindikat smatra da nema pravo da skrnavi sećanje na prave radničke proteste, dajući legitimitet sindikatima koji su samo po imenu takvi.
Protesti koji se organizuju samo 1. maja na pola sata i ubrzo zaborave, ništa ne čine za radnički pokret u Srbiji i prava zaposlenih. Na taj način žele samo da pokažu kako postoje. Nakon protesta ti sindikati idu na Adu Ciganliju, na feštu i muziku koju su organizovali. Za prava radnika se treba boriti cele godine, svakoga dana, na svakom mestu, a ne samo kratkim protestom na Dan radnika“, ističe predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.
On navodi da se ne može zaboraviti da su sindikati na republičkom nivou dali podršku merama Vlade Srbije kojima su smanjena prava zaposlenih u Srbiji. Mijailović podseća da je Policijski sindikat Srbije u poslednje dve godine organizovao više protesta na ulicama Beograda, konferencije za štampu, tribine i razne druge akcije, sve u cilju podizanja svesti o važnosti prava zaposlenih i borbi za njihovu egzistenciju.
„Zbog svojih akcija na sprečavanju otkaza u MUP Srbije, povećanju plata i dnevnica policajcima, borbi protiv nepotizma, dobili smo krivične i prekršajne prijave, progone, medijski linč, mobing, disciplinske prijave, prisluškivanje od strane jedinice iz Makiša, ali nismo odustali, niti ćemo ikada odustati. Zato je bitnije boriti se cele godine za prava običnog čoveka, nego kao veliki sindikati, prati savest simboličnim protestom od pola sata“, zaključio je Mijailović u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari