Na teritoriji opštine Žagubica, Asocijacija za razvoj od jula meseca realizuje projekat „Pomoć u kući“ koji finasira Ministarstvo socijalne politike, rada i zapošljavanja a sufinasijer je lokalna samouprava.

Projekat ima za cilj unapređenje kvaliteta života korisnika kroz pružanje svakodnevne pomoći u vidu održavanja higijene domaćinstva, nabavke namirnica i lekova, pripremanje obroka. Prošle nedelje je sprovedena aktivnost podele paketa pomoći korisnicima.

„Na području pet mesnih zajednica: Laznica, Žagubica, Vukovac, Jošanica i Krepoljin, sprovodi se projekat Pomoć u kući, na kojem je angažovano četiri gerento domaćica koje korisnicima na terenu pružaju uslugu. Pružaoc usluge na teritoriji opštine je Asocijacija za razvoj, koja je tokom projekta delom iz sopstvenih sredstava uspela da obezbedi pakete osnovnih namirnica za korisnike“, ističe Aleksandra Đorđević, član projektnog tima. Projekat „Pomoć u kući“ realizuje se od jula meseca i traje do kraja januara. Asocijacija za razvoj i opština Žagubica pripremaju nove projekte i traže rešanja kako bi pokušali da ovaj vid usluge nastave i u buduće jer na terenu postoje potrebe. Osnovni pokazatelj je anketa koja je sprovedena među korisnicima, a rezultati pokazuju da su domaćinstva zadovoljna pruženom uslugom jer doprinosi poboljšanju kvaliteta života korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari