Pomoć Užicu od Crvenog krsta Srbije 1Foto: Crveni krst Srbije

Pomoć Crvenog krsta Srbije je stigla danas u Užice za potrebe privremene kovid bolnice, koja bi do kraja sedmice trebalo da primi prve pacijente.

Crveni krst Srbije je dopremio sanitarni kontejner sa tuš kabinama, toaletima i toplom vodom i dva šatora za zdravstvene radnike u toj kovid bolnici.

„Crveni krst u Užicu je, u saradnji sa Gradskim štabom za vanredne situacije, izvršio procenu potreba i uputio zahtev za dodatnom podrškom Crvenom krstu Srbije. Iz sopstvenih izvora, Crveni krst Užice obezbediće 50 kreveta za smeštaj pacijenata u kovid bolnici“, saopštila je ta organizacija.

Zbog popunjenosti užičke bolnice i dela specijalne bolnice „Čigota“ na Zlatiboru, koja je od 9.jula u statusu kovid bolnice, a koje zajedno imaju oko 360 postelja, u Užicu je, u rekonstrusanom objektu u bivšoj kasarni, u pripremi otvaranje privreme kovid bolnice.

Taj prostor, od oko 2.000 kvadratnih metara, imaće 150 postelja i služiće za lečenje kovid pacijenata sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom iz celog Zlatiborskog okruga.

N.K.

Foto: Crveni krst Srbije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari