"Ponesite srpske i ukrajinske zastave": "Marš solidarnosti i mira – 365 dana nesalomljivosti“ 24. februara u Beogradu 1Arhiva Foto: Ambasada Ukrajine u Beogradu

Ambasada Ukrajine, zajedno sa predstavnicima drugih ambasada i predstavništva međunarodnih organizacija, srpskom javnošću, ukrajinskom zajednicom i drugim zainteresovanim građanima, planira da učestvuje u mirnom „Maršu solidarnosti i mira – 365 dana nesalomljivosti“ 24. februara u Beogradu, saopšteno je danas iz te ambasade.

Okupljanje učesnika je u petak, 24. februara u 12 časova u Pionirskom parku u Beogradu.

„Pozivamo vas da ponesete srpske, ukrajinske, kao i zastave drugih zemalja koje pomažu Ukrajini, od 12:00 do 12:15 časova u Pionirskom parku“, naveli su iz Ambasade Ukrajine.

Kako su naveli, u 12:15 časova kreće se u šetnju iz Pionirskog parka do Trga Republike.

Nakon dolaska na Trg Republike, kako su dodali, biće održano mirno okupljanje učesnika.

„Događaji koje organizuje Udruženje „Čini dobro“ podržavaju Ambasada Ukrajine i diplomatska predstavništva zemalja partnera i uredno su registrovani u skladu sa važećim zakonodavstvom Republike Srbije. Ambasada i organizatori su u kontaktu sa organima za sprovođenje javnog reda i mira. Ambasada koristi ovu priliku da se zahvali vlastima Srbije i nadležnim organima, koji će obezbediti red i bezbednost, kao i na pruženoj prilici za održavanje ovih mirnih skupova“, poručili su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari