Ponovo problemi sa lisicama u Zrenjaninu 1Foto: MP/Centar Zrenjanina

Obodno naselje Šećerana u Zrenjaninu ponovo je na udaru lisica i šakala, prijavljuju stanari zgrada čija deca se igraju u obližnjem parku.

Lisice su primetili i stanari naselja „4.jul“ koji kažu da nije bilo napada životinja ali da su svejedno zabrinuti za bezbednost.

-Nama su lisice i šakali ulazili u ulaz zgrade, ne boje se ljudi. Ovde ih ima na desetine, nadležne službe prebacuju odgovornost i kažu da se ove životinje ne mogu ubijati već samo hvatati u kavez. Mi tražimo da ih hvataju i sklone, jer nemamo mira a za decu strahujemo. Mislim da je jedino rešenje odstrel za šta je zaduženo lovačko društvo – rekao je za medije Marko Lukić.

Prema rečima građana, najveća briga je bezbednost dece, koja se igraju u „Šećeranskom“ parku.

-Godinama imamo problem sa lisicama ali ove godine ih je stvarno puno, verovatno zato što ovde ima fazana. Najveći problem je bezbednost dece, jer lisica ima sve do gradskog bazena i sportskih terena u naselju „4.jul“. Dolazili su da ih hvataju ali to slabo ide – kaže Ivan Hirman.

Kako tvrde građani, lisice se skrivaju u staroj industrijskoj zoni kod fabrike šećera, fabrike mesa Bek i iza kafilerije Prekon. Pored lisica, građani prijavljuju da su se pojavili šakali, jazavci i kune zbog čega mnogi smatraju da samo lovci mogu da reše njihovu prekobrojnost.

Iz JKP „Čistoća i zelenilo“ povodom nastalog problema sa divljim životinjama obavestili su Zrenjanince da im pojavu lisica mogu prijaviti, nakon čega „Zoo higijena“ postavlja kaveze i po hvatanju dislociraju životinju ili više njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari