Ponovo velike štete od nevremena na području Kosjerića: Meštani strahuju od novih poplava naredna dva dana (FOTO/VIDEO) 1Foto: Privatna arhiva

Obilne padavine napravile su ogromnu štetu na području Kosjerića, u selu Brajkovići, a obim štete je mnogo veći, nego pre deset dana kada je bilo popavljeno isto područje.

Zbog izlivanja Dubnice, poplavljeno je osam domaćinstva u Brajkovićima iz kojih je, tokom prethodne noći, evakusano 25 meštana.

Oštećeni su mostovi i putevi, štete su na poljoprivrednom zemljištu i u voćnjacima, a u delu Brajkovića nije bilo električne struje.

Ponovo velike štete od nevremena na području Kosjerića: Meštani strahuju od novih poplava naredna dva dana (FOTO/VIDEO) 2
Foto: Privarna arhiva

„Gore je nego što je bilo pre desetak dana, a kako se naradna dva dana očekuju nove i veće padavine, očekujemo još gori scenario“, kazao je za Danas Žarko Đokić, predsednik opštine Kosjerić.

Ponovo velike štete od nevremena na području Kosjerića: Meštani strahuju od novih poplava naredna dva dana (FOTO/VIDEO) 3
Foto: Privarna arhiva

On je dodao da su na terenu sve nadležne ekipe i spasici koji pomažu meštanima i pokušavaju da osposobe most u tom selu koji je bujica gotovo uništila.

I dalje nije za piće voda iz gradskog vodovoda, pa se oko 4.000 građanja njome snabdeva iz mobilnih cisterni.

Đokić kaže za Danas da se ta lokalna samouprava obratila za pomoć državi i da od nje očekuje pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari