Ponuda za škole i vrtiće: Ko dovede decu u Jagodinu dobija odmor u Grčkoj 1Foto: zoovrtjagodina.rs

Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodina, poznat je kao čovek koji svojim sugrađanima deli različite vrste pomoći, a aktuelno gradsko rukovodstvo osmislilo je posebnu ponudu za prosvetne radnike.

Na adrese škola, kako su nam potvrdili pojedini direktori, stiglo je sledeće obaveštenje:

„Poštovani, obaveštavamo Vas da ukoliko dovedete minimum trista učenika Vaše škole/predškolske ustanove u posetu Jagodini (Zoološkom vrtu i Muzeju voštanih figura) u 2023. godini ostvarujete pravo na besplatan boravak u Grčkoj na pet dana za tri osobe, po predlogu direktora Vaše škole/predškolske ustanove, a sve u organizaciji i o trošku Skupštine grada Jagodina. Put će biti realizovan u septembru“, piše u dopisu, u kojem stoji i da se škole za dodatne informacije mogu obratili jagodinskom Zoološkom vrtu.

Tragom ove informacije Danas se obratio Zoološkom vrtu u Jagodini, u kome nam je rečeno da je direktor na sastanku i da će nam se javiti.

U Muzeju voštanih figuta tražili su da pitanja uputimo na imejl, ali do objavljivanja ovog teksta odgovor nismo dobili.

Ni odgovor iz Skupštine grada Jagodina takođe nismo još dobili.

Prosvetni radnici na društvenim mrežama zbijaju šale povodom ove ponude, pa neki pitaju da li treba da dovedu 300 đaka „u cugu“ ili se računa komulativno ako isti đaci u više navrata posete jagodinske atrakcije.

Neki konstatuju da cela njihova škola, sa sve domarom i tetkicama, ima manje od 300, a kolege iz velikih škola su se ponudile da im „pozajme“ decu.

„Kolege se smeju, a ja verujem da će biti nekih koji će se potruditi i 600 da dovedu. Deset dana u Paraliji, malo li je“, zapitala je jedna profesorka.

Bilo je i komentara „gde nađoše septembar kad ima najviše posla“, a jedna nastavnica je napisala da zbog ovakvih „ponuda“ jagodinski prosvetari, koji je trebalo da prime jubilarne nagrade i da im se plati prevoz, čekaju na isplatu godinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari