Popović Ivković:Lažna vest Kurira 1

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas da je dnevni list Kurir objavio lažnu vest o navodnom okršaju malinara i policije u blizini Arilja i naglasila da je „šokirana brutalnim pokušajem Aleksandra Rodića da uznemiri javnost Srbije“.

Ona u saopštenju tvrdi da se objavljena vest odnosi na događaje koji su zapravo bili 2011.godine, „u vreme dok je na vlasti bila Demokratska stranka“.

„Lažnim predstavljanjem kao da se ovaj događaj dogodio juče, a ne čak pre šest godina, Rodić ne samo da bezočno blati policijsku profesiju, već i krši sve norme Kodeksa novinara Srbije“, ocenila je Popović Ivković.

Prema njenom stavu, „Rodić grubo zloupotrebljava svoje medije i ne preza ni od čega zarad zacrtanih ciljeva, a cela Srbija zna njegove motive i namere“.

Kako je dodala, „Rodić ne samo da je obmanuo Srbiju, nego nije promenio nijedno slovo u vesti koja je objavljena davne 2011. godine i koju je preneo po principu ‘kopi-pejst'“.

Popović Ivković očekuje od novinarskih udruženja i Saveta za štampu da „hitno reaguju zbog skandaloznog kršenja novinarske etike“. (kraj) def 16:37

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari