Popović (SSP) o Šapićevim optužbama protiv Vesića: Ne upiranje prstom, nego krivična odgovornost 1Foto: BETAPHOTO/ BEOINFO -Beta/Milan Obradović

– Gospodin Šapić kao da deset godina nije živeo u Beogradu i kao da od 2021. spas nije potražio u SNS-u, pa nije video kako njegova sadašnja stranka urušava ovaj grad. Znao je gospodin Šapić sve vrlo dobro i kada je ušao u tu stranku i kada je kao nosilac liste SNS-a stavio Gorana Vesića na četvrto mesto na svojoj gradonačelničkoj listi.

Znao je, ali mu to tada nije smetalo, komentariše Mila Popović, predsednica beogradskog Odbora Stranke slobode i pravde, optužbe koje su na račun bivšeg zamenika stigle od novopostavljenog gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

Šapić je „udario„ na bivšeg zamenika, izjavama da su problemi u gradu, posebno u prigradskim opštinama, rezultat toga što je Vesić obećavao “kule i gradove“ građanima, koje nisu realno izvodljive, te sada „narodu treba objasniti da neki projekti nisu mogući u narednih godinu dana“.

– Zašto Šapić tada, kada je ulazio u SNS, nije rekao da kanalizacija u Borči ne može da se napravi i da sva obećanja koja je Vesić dao nisu realna? Ništa se od tada do sada nije promenilo, osim što je Šapić iskoristio lažna obećanja da postane gradonačelnik. A sada se čudi što nisu zamenjene cevi prilikom rekonstrukcije, pa dolazi do havarija, konstatuje da se neko „ugradio“ za tablete koji su se delili osnovcima, da je GSP u lošem stanju, da Savsko priobalje mora pod hitno da se reši… ali ne kaže da li će iko snositi odgovornost za stvari koje je „zatekao“ u Beogradu. Iza svega toga stoje njegove stranačke kolege uz čiju podršku je i postao gradonačelnik, podseća Popović.

Ona ističe da je, umesto što Beograđani gledaju prepucavanja Gorana Vesića i Aleksandra Šapića, potrebno detaljno analizirati šta je rađeno u Beogradu i protiv odgovornih za katastrofalno stanje grada pokrenuti krivični postupak.

– Sve ostalo je samo predstava pred izbore, od koje život u Beogradu neće biti bolji. Stvarnost koju mi Beograđani živimo niko ne može da sakrije, kaže Popović

Podsetimo, Šapić je još, za RTS kazao da je obećana kanalizacija u Borči, a da tek kad prođe tender treba da se čeka još godinu dana na njenu izgradnju.

– Mi sad moramo da tim ljudima objasnimo da je trenutno nemoguće izvesti te stvari koje im je on obećao. LJudi su naročito u kampanji dobijali obećanja, moramo iskreno da im kažemo šta može, a šta ne i dokle god budem bio ovde narod lagati neću, neću bežati od odgovornosti, kao ni onaj dan kada su bile vanredne kiše, obećao je Šapić i rekao da će na jesen izaći sa planom stabilizacije za Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari