Porodica Natalije Arsić (23) iz Jagodine, koja je umrla u šestom mesecu trudnoće, podnela je juče policiji krivične prijave protiv dvoje ginekologa jagodinske Opšte bolnice nesavesnog lečenja i nemara, rekli su predstavnici porodice. Kako agencija Beta saznaje u Višem sudu u Jagodini, koji je naredio obdukciju, uzrok smrti Natalije Arsić je izliv krvi u mozak, a konačni rezultati biće poznati otprilike mesec dana nakon što budu urađene toksikološke analize.

Inspekcija Ministarstva zdravlja naložila je Opštoj bolnici u Jagodini i Kliničkom centru u Kragujevcu hitnu kontrolu kvaliteta rada zbog smrti trudnice iz Jagodine, saopštilo je juče Ministarstvo zdravlja.

Natalija Arsić je umrla u petak 13. aprila u Kliničko-bolničkom centru u Kragujevcu. Kako je ranije izjavila njena porodica, ona se zbog glavobolje, bolova u stomaku i mučnine javila lekarima na Ginekologiji jagodinske bolnice u petak 6. aprila i nakon ukazane pomoći puštena je kući. Trudnica je, zbog tegoba, ponovo otišla u bolnicu gde je zadržana, ali joj se stanje pogoršalo, pala je u komu i tokom noći je poslata u Kragujevac.

„Podneli smo prijave protiv lekara Vladana Radojevića i Radmile Urošević zato što Nataliji nisu pružili adekvatnu pomoć i nisu na vreme utvrdili simptome moždanog udara“, izjavio je dever umrle Mita Arsić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari