Žene iz Pančeva i dalje se upućuju na porođaj u Ginekološko-akušersku kliniku u Beogradu, zbog toga što je deo bolnice u ovom gradu još uvek bez struje nakon preksinoćnjeg požara.
– Sam kvar neće biti brzo otklonjen, ali radimo na pronalaženju načina da se sprovede struja u hirurški blok i odeljenje, kako bi se obezbedio minimum rada.

Žene iz Pančeva i dalje se upućuju na porođaj u Ginekološko-akušersku kliniku u Beogradu, zbog toga što je deo bolnice u ovom gradu još uvek bez struje nakon preksinoćnjeg požara.
– Sam kvar neće biti brzo otklonjen, ali radimo na pronalaženju načina da se sprovede struja u hirurški blok i odeljenje, kako bi se obezbedio minimum rada. Za sada struje ima u hodnicima i ambulantama, ali ne i u sobama. Hitni porođaji se mogu obaviti u Bolnici, ali dok se ne sprovede struja u odeljenja, što se nadamo da će biti još do kraja nedelje, trudnice ćemo upućivati na porođaj u Beograd – rekao je Vladimir Vajs, načelnik Ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice Pančevo na jučerašnjoj konferenciji za novinare.
On je naglasio da životi pacijentkinja i beba nijednog trenutka nisu bili ugroženi, da su oni na vreme prebačeni u bezbedni deo bolnice i da se nada da će do kraja nedelje biti moguće obavljati i operacije u Pančevu.
Inače, preksinoć oko 22 časa na ginekološko akušerskom odeljenju Opšte bolnice Pančevo, usled preopterećenja, izbio je požar na glavnom razvodnom ormanu električne instalacije niskog napona. Izgorela je izolacija na instalacijama i drveni ram razvodnog ormana, tako da je cela bolnica neko vreme bila bez struje. U požaru nije bilo druge materijalne štete, niti povređenih.
U trenutku izbijanja požara na odeljenju se nalazilo dvadesetak porodilja sa bebama koje su odmah evakuisane na Dečje odeljenje, a šest trudnica je prebačeno u beogradski GAK.
U bolnici je u toku rekonstrukcija nekoliko odeljenja, a požar je izbio u delu koji je bio predviđen za rekonstrukciju, ali još nije došao na red. Zaposleni u bolnici se nadaju da će nakon ovog slučaja radovi na rekonstrukciji biti ubrzani.
Tokom jučerašnjeg dana na terenu se obavljao uviđaj radi utvrđivanja materijalne štete, ali se već sada zna da je reč o značajnoj sumi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari