Poseta rekonstrukciji sale kultnog bioskopa “Kultura” u Požarevcu 1Foto: pozarevac.rs

Povodom đačke slave Svetog Save, Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović i član Gradskog veća zadužen za prosvetu Tomica Stojanović posetili su radove na rekonstrukciji i sanaciji sale za kulturno umetničke potrebe, decenijama kultnog bioskopa “Kultura”, koja se sada nalazi u prostorijama Politehničke škole.

Gradonačelnika i većnika je dočekao direktor Škole Darko Radovanović koji ih je i odveo u obilazak radova.

Ovom prilikom gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović je rekao da je, kao što je i obećano na Danu škole, počela rekonstrukcija sale u vrednosti od 18.336.677 dinara i da se kompletni radovi finansiraju iz gradskog budžeta.

On je izrazio zadovoljstvo viđenim radovima i istakao je da će ova sala, koju pamte stariji požarevljani po raznovrsnim kulturnim okupljanjima kao što su odabrane bioskopske projekcije, pozorišne predstave, koncertne priredbe, izložbe i prvi “parformansi”, biti vraćena nameni a to je da se održavaju kulturne aktivnosti i manifestacije ne samo za školu već i čitav grad. Pavlović je iskoristio priliku da čestita svim prosvetnim radnicima, učenicima i građanima koji slave slavu Svetog Savu.

Darko Radovanović direktor Politehničke škole je zahvalio lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom što su imali sluha za ovu značajnu investiciju kao i na poseti prilikom obilaska radova.

Radovanović je rekao da je rekonstrukcija počela 4. januara i da bi trebalo da traju 120 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari