Posle ukidanja mera, sledi rešavanje problema malih pivrednika Užica 1Foto: N. Koavčević

Predstavnici malih privrednika su razgovarali sa zamenikom gradonačelnice Užica i dogovorili se da će o njhovim problemima, razgovarati sa gradskim čelnicima kada se ukinu najnovije protivepidemijske mere.

Zbog teškog ekonomskog stanja, izazvanog epidemijom virusa krona, mali privrednici su protestovali u sredu, ispred gradske skupštine, zahtevajući pomoć od lokalne samouprave.

Dragoljub Stojadinović, zamenik gradonačelnice, rekao je za Danas da će se na novom susretu, nakon ukidanja trenutnih mera, razgovarati o načinima za finanasijsku pomoći malim privredicima i da bi tada trebalo da se upute zajednički dopisi Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima.

„Mali privednici su u teškoj situaciji i pokušaćemo da nađemo način da im pomognemo“, kazao je za Danas Stojadinović i istakao da je „teško svima, a da se, zbog krize, gradski budžet slabije puni“.

Vladana Rakić, jedna od učesnica protesta, kaže da je razgovor sa predstavnicima Grada usledio tek nakon protesta, iako je to zahtevano nekoliko puta od prošle godine, kada su gradski čelnci uzvraćali da u budžetu nema para za tu namenu i da lokalna samouprava nije za to nadležna.

„Rešenja za sada nema, ali rečeno nam je ćemo, najverovatnije, za desetak dana, kada se ukinu sadašnje mere, razgovarati sa gradonačelnicom“, kazala je za Danas Rakić i podsetila na to da su mali privednici iz Užica do sada nebrojeno puta upućivali dopise ministarstvima, ali da za njihove probleme nije bilo razumevanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari