Posledice oluje u Beogradu: Dve osobe spasene iz vozila, vetar nosio krovove zgrada 1Foto: Ivana Vasiljević

U Beogradu je za pola sata u subotu palo od 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom, što je količina koja se prosečno iz oblaka izruči za mesec dana. Miloš Milenković pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situaicije MUP-a Srbije kaže za RTS da su u Beogradu spasene tri osobe, od kojih su dve bile zaglavljene u vozilu. Na teritoriji cele zemlje intervenisano je na 75 lokacija.

Miloš Milenković navodi da su tokom subote vatrogasci-spasioci bili angažovani na 39 lokacija u Beogradu gde je učestvovao 91 pripadnik tog sektora.

Milenović navodi da su vatrogasci-spasioci uklanjali stabla sa kolovoza, crpeli vodu, kao i uklanjali limene i druge krovne konstrukcije usled olujnog vetra koji je nastupio spasene su tri osobe.

Kako je napomenuo, od toga su izbavljene dve osobe zaglavljene u vozilu u Ulici Marka Čelebnovića na Novom Beogradu.

Dodao je da su između ostalog, uklonjeni delovi krova sa zgrade Poštanske štedionice i Skupštine Srbije.

Što se tiče šire teritorije Srbije, Mileković kaže da su pripadnici Sektora za vanredne situacije intevenisali su na 75 lokacija i to u Severnobačkog, Južnobačkog, Severnobanatskog, Srednjebanatskog, Borskog, Šumadijskog, Zaječaraskog i Jablaničkog okruga.

Naglasak je, kaže, kao i u Beogradu bio na tehničkim intevrencijama, a nije bilo potrebe ze evakucijom i spasavanjem.

Prema njegovim rečima, na tri mesta intrevesnisano je zbog požara izazvanog gromom u Ečki i Titelu.

Reni bunari bili bez struje

U Beogradu su tokom nevremena reni bunari ostali bez struje. Darko Glavaš sekretar Sekretrijata za vanredne situacije Grada Beograda kaže za RTS deo Čukarice i Novog Beograda ostali bez struje kada je nekoliko trafo-stanica ostalo bez električne energije pa je samim tim i bilo ugroženo vodosnabdevanje novobeogradske strane Save, Zemuna i Bežanijske kose.

Naveo je da se voda sa Čukarice preusmeravala ka Novom Beogradu ali da su ekipe Elektrodistribucije Beograd brzo rešila probleme sa nestankom struje.

Glavaš kaže da je trenutna sitacija sa snabedavnjem strujom stabilna. „Ostalo je nekoliko stotina potrošača bez struje u centralnom delovima kao i rubnim delovima grada u Lazrevcu, Obrenovcu. Ekipe EDB-a otkanjaju kvarove“.

Ističe da se ne očekuju izlivanja na tokovima Save i Dunava, osim mogućih problema u vezi sa usporenjem toka Save.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari