Pošta Srbije i Srednja tehnička PTT škola realizuju program dualnog obrazovanja 1BETAPHOTO/POSTA SRBIJE/Vuk Brankovic/MO

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević i direktor Srednje tehničke PTT škole u Beogradu Goran Stanojević potpisali su danas ugovor o dualnom obrazovanju koji će učenicima omogućiti praktičnu obuku u Pošti Srbije.

U poseti školi bio je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić koji je izrazio zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje i zahvalio Đorđeviću na inicijativi koju je pokrenuo, a koju je Ministarstvu zdušno podržalo, saopštila je Pošta Srbije.

„Ove godine imamo, prema inicijativi Pošte Srbije, novi obrazovni profil – tehničar poštanskog saobraćaja i telekomunikacija, a za sledeću godinu predviđen je još jedan profil, tehničar za telekomunikacije. To je pravi način za osposobljavanje kadrova u najranijoj dobi, koji će, uveren sam, sutra raditi i u  Pošti. Ovaj model zaista pokazuje značajan kvalitet i donosi benefit, kako privredi, tako i obrazovanju“, rekao je Ružić.

Đorđević je istakao da je prilikom prve posete ovoj školi, nakon što je stupio na dužnost u martu, saznao da škola nema sporazum sa Poštom, koji bi učenicima omogućio da stručnu praksu obavljaju u tom javnom preduzeću.

„Zahvaljujući razumevanju i zalaganju ministra Ružića, mi smo mimo rokova i preko mogućnosti, ostvarili saradnju, i već od ove godine imamo i sertifikovane instruktore, koji su spremni da ovim mladim ljudima prenesu znanje i drže časove praktične nastave“, naveo je Đorđević.

On je dodao da je budućnost Pošte u mladim ljudima, dok je za njih značajno da znaju da će odmah po završetku škole imati mogućnost da na konkursima, već od sledeće godine, apliciraju za zaposlenje i da se zaposle.

Počev od ovogodišnje generacije prvih razreda, učenici Srednje tehničke PTT škole biće u prilici da kroz rad pod stručnim nadzorom instruktora u Pošti Srbije, u realnom radnom okruženju, stiču i usavršavaju praktične veštine i kompetencije od značaja za njihov profesionalni razvoj, navodi se u saopštenju.

Pošta Srbije je ranije ove godine zaključila ugovor o dualnom obrazovanju i sa Akademijom tehničko-umetničkih strukovnih studija, sa istim mogućnostima za studente ove visokoškolske ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari