Postupak protiv Srbije zbog izostanka podrške najugroženijima tokom pandemije

Ostavite komentar


      1. Pre par godina sam izgubio posao…sledeci sam našao posle 6 meseci. E tada mi je bila isključena struja, stiglo utuženje za ostale komunalije itd. Zašto tad niko nije tužio državu za diskriminaciju??? Ne, nego bitno je samo da je neko druge rase i nacionalnosti da bi se reagovalo. Ovakvih slučajeva kao što sam ja ima gomilu, ali A 11 gleda samo oportunistički na sve ove probleme, nebili na bilo koji način privukli pažnju EU… Sramota od organizacije.

      2. Dal je moguce da gledam komentare bilo cega i da se Srbi slazu i uz to ne zaboravljaju…. Evo prosto sam odusevljen…. Posto EU voli da brine o takvim stvarima i da sudi, ( nekako se stice utisak kroz istoriju pogotovo nama) nek ih primi i nek im uredi sve po svojim standardima , sto se mene tice , meni odgovara po JUS – u.

    1. Kako vas nije sramota da IMATE TOLIKO MRZNJE prema svojoj zemlji. Srbi su uvijek imali izdajnike ali ovo sto vi radite je za svaku osudu. Mrzili Vi Srbiju ili ne ona ce napredovati a vi I vasi Sorosevi izdajnici nikada necete vladati Srbijom.
      Narod zna DA STE PLACENICI, zna to I dijaspora. GADITE MI SE IZDAJNICI…

  1. Kada bi nasmejani i mladjani clanovi A11 inicijative napustili svoju lepu kancelariju te odlaskom na lice mesta direktno intervjuisali romsku populaciju trik pitanjima, vrlo brzo bi shvatili da ti isti Romi koje oni pokusavaju da „zastite“ preko ledja poreskih obveznika generalno ne zele da menjaju svoj nacin zivota – oni bi zeleli da im se tamo, u divljem naselju, dovede struja, voda i kanalizacija, naravno bez ikakve nadoknade, da bi nastavili da zive mimo civilizacije od koje ocekuju pomoc. Da bi pomogao nekom, moras prvo da ga upoznas.

    1. Uuu a u drugim zemljama rome tretiraju kao kraljeve. Sve su ih smestili u hotele sa pet zvezdica u vreme pandemije.

  2. Napokon ! Zamolila bih aktiviste humane orijentacije da istraze kakva je situacija sa ostalim romskim favelama i getoima u Srbiji. ne treba zaboraviti da je 08. Aprila, Medjunarodni dan Roma protekao bez i jedne vesti u medijima i bez i jedne jedine cestitke drzavnika pocevsi od Vucic Aleksandra, Predsednice Vlade Brnabic, ministara Djordjevica, Mihajlovicke, Ljajica i tako dalje. Nadam se da nisam ugrozila drzavni poredak svojim komentarom i da ga necete cenzurisati.

      1. Plaćam poreze, PDV, porez I doprinose iz plate, porez na imovinu i poštujem sve zakone ove zemlje. Tako su moji roditelji, tako i moj suprug. Na državi je da moj doprinos , kao i vaš koristi na najbolji mogući način, ako se ja pitam pre za deratizaciju, vodovod i kanalizaciju, nego za fontane , jarbole i gondole. Ujedno bi svi bili zaštićeniji od kuge kolere i raznih infektivnih bolesti.

      2. Nemože leba preko pogače niti leba bez motike, nigde u svetu, matematički neizvodljivo.
        Mogu da se kladim da od te opomene nema ništa.
        I taj problem nije tako prost, tu ima puno parametara koji moraju da se ispune obostrano. E tek onda opipljive ili vidljive promene.

        1. U Zemun Polju su ceo kompleks novoizgradjenih zgrada naselili romima .Ti ugrozeni romi koji imaju primanja od drzave veca nego prosecni radnik u Srbiji su te iste zgrade demoliral,poskidali su radijatore,povadili parket ,izlomili vrata i napravili ruglo od naselja.Zasto se nezaposle i rade kao i mi ostali i sami sebi obezbede sto im je potrebno umesto sto se uvek pozivaju na ugrozena prava.

          1. Tako je i meni u istom tom ZP maznuli iz kola torbicu dok sam placao gorivo pritrcali uzeli i gas i znas sta se posle desilo NISTA na izjavu mupa a to je normalno.
            Ali bitno je da traze prava da dudu prljavi ne obrazovani da imaju prosjacku industriju ostalo,ma ostalo ce im dati humanitarne organizacije

  3. Neka plate priključke i finansiraju vodu i kanalizaciju kao i svi ostali građaniR.Srbije ili im vi isfinansirajte kada vam to toliko smeta.Ne očekujete valjda da dobijaju sve za džaba oni su ravnopravni građani ove zemlje pa kada ste toliko brižni tražite pare od EU pa uradite infrastrukturu.

  4. Evropa ih je proterala sa Kosova,Hrvatske, BiH, i sada tuži Srbiju. Čekaju 1941.1944. i 1999.da nas bombarduju. Da li će moći.

  5. Sad se Setili Roma
    Pa Kritike za Vlast
    A gde je ta Inicijativa A11 bila do sada
    Bolje bi vam bilo da pomognete
    Nego lupate kritike
    Vi Ocekujete sve na Tanjiru servirano

Ostavite komentar


Društvo

UNS traži reakciju nadležnih na pretnje novinarima N1 10

UNS traži reakciju nadležnih na pretnje novinarima N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od nadležnih da otkriju i kazne odgovorne za pretnje upućene novinarima N1 posle objavljivanja teksta o boravku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u SAD povodom sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.