Potpisan ugovor o dualnom obrazovanju u Smederevu 1

Generalni direktor HBIS Group Serbia Džao Đun (Zhao Jun) i direktor Tehničke škole u Smederevu Simo Đorđijevski potpisali su ugovor o dualnom obrazovanju, koji učenicima ove škole omogućava praktičnu nastavu u našoj kompaniji, navodi se u kompanijskom saopštenju, koje prenosi portal Podunavlje.info.

“Mi smo upravo potpisali jedan veoma važan ugovor, koji po dualnom modelu obrazovanja đacima omogućava da uz teoretska znanja, stiču praksu u našoj kompaniji. To znači da ćemo se viđati u kompaniji HBIS Group Serbia na praksi počev od 1. novembra ove godine sve do juna iduće godine, jednom nedeljno u trajanju od 6 sati”, rekao je Džao Đun, i istakao da želi da izrazi zahvalnost na poverenju ukazanom od strane učenika i njihovih porodica.

Po prvi put u Smederevu, ostvaren je jedan primer dobre saradnje između obrazovne ustanove i privrednog društva, a HBIS Group Serbia je jedna od prvih u Srbiji koja je podržala dualni sistem obrazovanja, dodao je Džao.

“U donošenju ove odluke mi smo se pre svega oslonili na rastuću, urgentnu potrebu za novim, iskusnim kadrom i iskreno računamo na vas. Sva naša nada i vera u bolju budućnost našeg preduzeća se oslanja na vas, ovde prisutne učenike. Nadamo se da ćete svi, u kratkom veremenu biti deo HBIS grupe, da ćete doći u našu fabriku i pomoći nam da gradimo bolju budućnost”, naglasio je Džao. On je istakao da je uz ovu praksu, od ogromnog značaja i teoretsko znanje, a da će od majstora HBIS Group Serbia naučiti kako da u praksi primene stečeno znanje i postanu pravi stručnjaci svog budućeg posla.

Direktor Đorđijevski je naglasio da se od ove godine u Tehničkoj školi 28-oro učenika školuje po dualnom modelu za obrazovni profil „Operater za preradu metala“, koji su potpisali ugovore sa kompanijom HBIS Group Serbia. On je najavio proširenje saradnje sa privredom, s obzirom da se iduće godine očekuje i donošenje Zakona o dualnom obrazovanju.

Predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Veliša Joksimović je rekao da je ovo prvi potpisani ugovor u regionu koji će imati veliki značaj na unapređenje kompetencija i sticanje proizvodne prakse naših učenika u kompaniji HBIS Serbia, navodi se u saopštenju.

Inače, na ovaj događaj nisu pozvani predstavnici svih medija, samo “odabrani”, čime se u Smederevu nastavlja diskriminacija medija. Nedavno, nisu pozvani svi predstavnici smederevskih medija kao i dopisnici na uručenje značajne donacije Ambasade Japana drugoj smederevskoj srednjoj školi.

Na pitanje Danasa zašto nisu pozvani svi mediji, iz kompanije nam je rečeno da su novinare pozvali domaćini, odnosna Tehnička škola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari