Potreban veći broj kamera za video nadzor 1Foto: Nenad Kovačević

Od januara do kraja avgusta ove godine, broj krivičnih dela na podrčju Policijske uprave Užice je manji za tri odsto, nego u istom periodu prošle godine, dok je za deset odsto povećan broj razrešenih krivičnih dela privrednog kriminala.

To je saopštio Saša Misailović, načelnik te uprave, tokom svog prvog obraćanja novinarima od kako je, pre pola godine, postavljen na tu dužnost. 

– Od ukupnog broja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocima, rasvetljeno je njih 320, odnosno 68 odsto, što nas svrstava u sam vrh srpske policije – istakao je Misailović.

Međutim, od maja ove godine, u Užicu su se dogodile tri pucnjave u kojima su teško ranjena tri muškarca, ali napadači nisu otkriveni. Prva se dogodila u maju u naselju Krčagovo, potom je usledila druga u sred dana u avgustu na parkingu kod autobuske stanice u centru grada, a poslednja se dogodila u četvrtak uveče ispred kafane na Rakijskoj pijaci.

– Policija radi na rasvetljavanju tih dela, ali postoje dela koja se teško dokazuju. Sa predstavnicma lokalnih samouprava započeli smo razgovore o postavljanju većeg broja video nadzora, što bi doprinelo i većoj bezbednosti – rekao je Misailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari