Potvrđen i peti slučaj zaraze korona virusom u Vranju 1Ilustracija Foto: www.wikipedia.org /Wlodzimierz

Peti slučaj zaraze Korona virusom registrovan je kod jene ženske osobe, dok su u prethodna četiri slučaja zaražene osobe muškog pola, potvr đeno je iz Štaba za vanredne situacije.

Za još sedam slučajeva ura đeni su testovi koji su prosle đeni na Institut Torlak odakle će rezultati stići danas popodne ili sutra ujutru.

Posle kompletne dezifnekcije i dalje je zatvoreno odeljenje Ginekologije opšte bolnice u Vranju a svih zaposleni njih preko sedamdeset nalaze se u kućnoj izolaciji, obzirom da je došlo do kontakta jednog od zaraženih ginekologa sa medicinskim osobljem na ovom odeljenju.

Poroa đaji se obavljaju u u Medicinskom centru u Surdulici udaljenom tridesetak kilometara od Vranja.

U izlolaciji su i svi upošljenici Osnovnog suda u Vranju zbog sumnje da je jedan od sudija dolazio na posao iako je bio zaražen Korona virusom.

Kompaniju Jumko koja od danas izra đuje u smeni i do 20.000 zaštitnih maski danas je obišao Ministar odborane Aleksandar Vulin koji se upoznao sa spremnošću ove kompanije da pomogne pre svega gra đanima sedam opština Pčinjskog okruga, kao i susednim u Jablaničkom okrugu.

 Sud u Vranju izrekao je jednu uslovnu kaznu od šest meseci osobi koja nije poštovala mere samoizolacije

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari