Viši sud u Beogradu saopštio je da je potvrđen sporazum o priznanju krivice sa Čedom Čolovićem, koji je priznao da je radio za hrvatsku obaveštajnu službu.

Prema sporazumu Čolović će u zatvoru provesti tri godine zbog krivičnog dela špijunaže, navodi se u saopštenju i dodaje da je okrivljenom produžen pritvor.

Mediji su juče javili da se Čolović nagodio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu za kaznu zatvora od tri godine.
Čolović je (57) uhapšen u petak u okolini Beograda, a Više javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da je osoba koja je uhapšena u saradnji s Bezbednosno-informativnom agencijom osumnjičena za špijunažu i da je reč o osobi koja ima državljanstvo i Srbije i Hrvatske.

Tužilštvo je rada navelo da je do 1990. godine Čolović živeo i radio u Hrvatskoj, a da mu je posle toga mesto prebivališta u Srbiji.

Beogradski mediji su preneli da je Čolović (57) nekadašnji oficir Vojske Republike Srpske Krajine. Srbiju je došao kao izbeglica u avgustu 1995. godine u vreme hrvatske vojno-policijske operacije „Oluja“.

Po pisanju Večernjih novosti, Čolović je Hrvatskoj prodavao poverljive vojno-obaveštajne podatke, na osnovu kojih je protiv srpskih vojnika i oficira podignuto oko devet optužnica za ratne zločine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari