Povećana kazna Papiću jer je vratio Miljkoviću blindirani BMW 1Marko Miljković Foto: Aleksandar Roknić; Printscreen/Tv Pink

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je odluku Višeg suda, pa je Goran Papić osuđen na dve godine, umesto na godinu i četiri meseca zatvora zbog toga što je omogućio da se Marku Miljkoviću, optuženom u slučaju Belivuk, vrati blindirani auto BMV.

Papić je osuđen jer je 15. aprila 2020. godine kao zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, koristeći uticaj „zbog poznate činjenice da je bio lični prijatelj tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića“, posredovao kod načelnika Uprave kriminalističke policije za Beograd Milenka Munižabe da se Miljkoviću vrati blindirani auto, što je bila službena radnja koja se ne bi smela izvršiti.

Taj automobil je Miljkoviću odluzelo službeno lice Policijske uprave Beograd radi veštačenja i ostalih provera na vozilu, kada je Miljkoviću oduzeto i ovlašćenje za upravljanje i raspolaganje vozilom izdato na imena Marka Miljkovića i Veljka Belivuka.

Papiću je ostao i deo kazne u kojem mu je izrečena mera bezbednosti zabrane obavljanja poziva policijskog službenika u trajanju od 10 godina od dana pravnosnažnosti presude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari