Uručenjem novoustanovljene nagrade opštine Raška – „Raške povelje“ privredniku Bojanu Premoviću, osnivaču i vlasniku mlekare „Milkop“ i savremenog apartmanskog kompleksa „Milmar risort“, sinoć je završena svečana akademija upriličena povodom Dana Raške.

Od ove godine Raška prvi put kao svoj praznik obeležava 17. septembar, dan kada je pre 170 godina knjaz Aleksandar Karađorđević, na predlog državne komisije koju je vodio Atanasije Nikolić i Sovjeta Kneževine Srbije, doneo ukaz o formiranju Raške.

Ovaj jubilej je u četvrtak obeležen nizom manifestacija na gradskom trgu i svečanom akademijom na kojoj se prisutnima obratio Ignjat Rakitić, predsednik opštine Raška. Među brojnim gostima bili su i: Nenad Nerić, državni sekretar u Ministarstvu odbrane, narodni poslanici Zoran Bojanić i Jovica Jevtić, načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović, gradonačelnici i predsednici opština iz susednih gradova.

Prekinuvši na trenutak svoje obraćanje prisutnima u delu gde je pozdravio prisutne predstavnike Kineske razvojne banke i kineske kompanije „Tesla solar“, koja odnedavno ima svoju fabriku u Baljevcu, predsednik Rakitić je prisutne obavestio da je tog dana za Kinu otpremljena prva, probna, količina bukove građe, što je, kako on kaže, dokaz da će na teritoriji Raške biti još investitora iz ove zemlje a što je plod dobre saradnje lokalne vlasti i „Tesla solara“.

Na svečanoj akademiji prikazan je dokumentarni film o prošlosti Raške a u umetničkom programu učestvovali su učenici etno-odseka Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Kraljeva.

 

„Raška Danas“ u rukama novih čitalaca



Specijalni dodatak „Raška Danas“ koga je, uz pomoć opštine Raška izdao naš list, izazvao je, tokom dana, veliko interesovanje u Raški i kod prisutnih gostiju na svečanoj akademiji. Ako je suditi po prvim reakcijama, čini se da je „Danas“ stekao nove, buduće, čitaoce u Raški.



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari