Poverenica: Uvredljivi komentari upućeni Kisić-Tepavčević su oblik diskriminacije 1Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll (arhivska fotografija)

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorila je danas da pojava uvredljivih komentara na društvenim mrežama o fizičkom izgledu zamenice direktora Instituta „Batut“ Darije Kisić Tepavčević, koja obaveštava javnost o epidemiji korona virusa, predstavlja oblik diskriminacije.

Poverenica je u saopštenju ocenila da takvi komentari „učvršćuju seksističke stereotipe da žene na funkcijama, ne mogu da imaju profesionalne kompetencije već su te pozicije rezultat njihovog izgleda“.

„To je još jedan od brojnih primera u kojima se žena omalovažava i vređa zbog fizičkog izgleda, bez obzira na znanje, stručnost i sposobnosti koje ima“, navela je poverenica a preneo njen kabinet.

Dodala je da ne postoji poseban kodeks pravila odevanja osoba koje se obraćaju javnosti u vanrednom stanju, navodeći da je to stvar ličnog izbora svakog pojedinca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari