Povodom obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije u Zaječaru održan taktičko-tehnički zbor 1Foto: M. S. / Danas

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obeležava Dan sektora za vanredne situacije nizom manifestacija širom Republike Srbije u periodu od 11. do 17. septembra. U Boljevcu juče održana pokazna vežba u PU „Naša radost“, a danas u Zaječaru je izveden taktičko – tehnički zbor na platou Trga Oslobođenja.

U nedelji posvećenoj obeležavanju Dana Sektora za vanredne situacije građani će imati prilike da se druže sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije posmatranjem taktičko – tehničkih zborova, javno – pokaznih vežbi vatrogasno – spasilačkih jedinica ali i da se edukuju o postupanju i preporukama u oblasti zaštite i spasavanja.

Povodom Dana Sektora za vanredne situacije, Odeljenje za vanredne situacije u Zaječaru danas je održalo taktičko – tehnički zbor na platou Trga Oslobođenja dok u sredu 13. septembra od 8 sati organizovano je dobrovoljno davanje krvi u prostorijama Crvenog krsta Zaječar.

Povodom obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije u Zaječaru održan taktičko-tehnički zbor 2
Foto: M. S: / Danas

“Kao i svake godine, i ove od 2009. godine, kada je formiran Sektor za vanredne situacije u Zaječaru, slavimo naš dan, a ujedno slavimo i krsnu slavu vatrogasaca. Svake godine od 11 do 17. septembra, vršimo edukaciju dece javnim pokaznim zborovima i vežbama. Za sutra je planirana akcija dobrovoljnog davanja krvi gde će učešće uzeti 26 vatrogasaca od 79 koliko imamo. Pored posla koji radimo, mi radimo i edukaciju stanovništva i dece”, istakao je načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru, Branislav Matić.

Podsećamo, u sredu 13. septembra od 8 sati organizovano je dobrovoljno davanje krvi u prostorijama Crvenog krsta Zaječar.

U četvrtak, 14. septembra  u 10 časova biće prikazana javno – pokazna vežba na objektu OŠ „Mitropolit Mihajlo“ u Sokobanji, a dan kasnije, u petak u 10 sati biće prikazana javno – pokazna vežba u „Domu učenika srednjih škola“ u Knjaževcu.

Povodom obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije u Zaječaru održan taktičko-tehnički zbor 3
Foto: M: S: / Danas

U nedelju 17. septembra, u 11 sati, u prostorijama Vatrogasnog doma u Zaječaru biće upriličeno sečenje slavskog kolača i obeležavanje slave „Presvete Bogorodice – Neopalime kupine“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari