Požarevac: Udar groma oštetio Šešir kulu Golubačke tvrđave 1Foto: tvrdjavagolubackigrad.rs

Udar groma u nedelju, 21. avgusta, oštetio je Šešir kulu, najatraktivniji i najviši deo Tvrđave Golubački grad.

Udar groma naneo je ozbiljnu štetu Šešir kuli i prema rečima direktorke Društva za razvoj turizma „Tvrđava Golubački grad“ Iskre Maksimović, tokom ove nedelje trebalo bi da bude urađena procena štete.

-Šteta još nije procenjena jer da bi se to uradilo treba da se izađe na krov, a da bismo to uradili mora da se napravi skela. Tako da to možemo u toku ove nedelje, kada izvođač uradi skelu popne se i vidi koliki je obim šindre stradao i da li se menja ceo ili deo krova – izjavila je za Boom 93 Iskra Maksimović.

Direktorka Društva za razvoj turizma „Tvrđava Golubački grad“ još je rekla da udar groma nije sprečio nesmetani rad tvrđave, ali je do problema došlo zbog nestanka struje.

-Generalno imamo jako dobru zaštitu što se tiče struje, ali je nestala struja i bilo je dosta iskakanja što je napravilo mnogo više problema nego udar groma. Ali posledice su naravno mnogo teže i narednih dana će se videti kolika je šteta. Crna zona tada nije radila zbog kiše koja je padala, tako da niko nije povređen – kazala je Iskra Maksimović za Boom 93.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari