Pozorišni performans u Beogradu na Dan sećanja na genocid u Srebrenici

Ostavite komentar


  1. Bravo Srbi. Tako se brani otadžbina. Što više pljujte po sebi samima, tako ćete se još bolje dodvoriti onima koji vam nikada nisu mislili dobro. Oplakujte tudje mrtve, a svojima pišajte po grobovima. Niko nas bolje ne zna ispljuvati do nas samih. Bravo.

    1. Жао ми што побеже Орић и још неки заслужни ликови.

    2. Nažalost da u našem Beogradu svaka šuša može da pljuje po Srbima i Srbiji. Jedino što mislim Vuče da se mi tu ne dodvoravamo nikome već jednostavno moramo da ispoštujemo pravila ponašanja robovlasnika. Mi više i nemamo pravo na ponos osim deklarativno , formalno ili kako hoćete jer smo kolonija.Uz pomoć Srba koji su prodali dušu djavolu svašta ćemo još doživeti.

      1. A odakle ideja da su masovne ubice grupacija koja polaže pravo na ime Srbi i Srbija? To su paravojne formacije i ubice, koje su sprovodile svoje ubilačke instinkte koristeći te reči kao propagandu, što bi trebalo zabraniti, kako bi i glupima bilo jasno šta su i ko su oni.

  2. А сећање на српске цивиле, не војнике, жене и децу коју су побили на најмонструозније начине, не метком, чије смо слике сви видели код Специјалног суда, сликане на месту злочина? А на моју тетку која се убила јер није могла да живи са сећањем на оно што је видела да су муслимани радили људима? Има ли сећања на више од три хиљаде тих жртава? Срамота за србе који то скривају, као што су ћутали за Јасеновац. Српске жртве немају сећања ни правде.

  3. Organizator se malo preračunao. U Srbiji narod jeste izgladneo i napaćen ali da bi otišli da gledaju predstavu u kojoj se njihov narod blati morate ne besplatan ulaz da se nudi nego makar 500 din i sendvič. Onda će hala biti prepuna! A još što se organizatora tiče interesuje me da li je organizovao neki performans u Sarajevu povodom masakra u Kravicama?

  4. Zao mi je zrtava Srebrenice, zao mi je zbog svih zrtava koje su pale u suludom ratu ciji ceh svi placamo i danas a najvise nasa deca koja moraju koru hleba da traze po belom svetu. Podrzavam ovakve akcije u Srbiji jer mi Srbi nismo u sustini los i genocidan narod. To sto se desilo u Srbrenici nije srpski narod, to su izrodi. Podrzavam ovakve i slicne akcije i nadam se da ce slicnih biti i u BiH i u Hrvatskoj.

      1. Hvaala vam na normalnom komentaru. Nismo ipak bas svi slepi i gluvi za svoja nedela.

        1. Ja cu tebi dati jos normalniji komentar. Ti si OBMANUTA o dogadjajima u Srebrenici. Svi znaju da je Amerika trazila povod da napadne Srbe i da je zato francuska obavestajna sluzba upletena u krvoprolice u Srebrenici. Ti verujes NAJGOREM OLOSU sa zapada. U Srebrenici je bilo zlocina , ali , svuda u ratu ima zlocina i zlocinaca samo to je DALEKO OD GENOCIDA. Pre dogadjaja u Srebrenici Muslimani su radi povoda da Srbi intervenisu pobili hiljade Srba u selima oko Srebrenice a svet je to mirno posmatrao. I to ne bilo koji Muslimani , nego ovi „stradalnici“ iz Srebrenice koje Holandjani nisu hteli da razoruzaju iako je Srebrenica proglasena demilitarizovanom zonom. Jedini genocid je izvrsen nad srpskim narodom. Ovo sto se radi je ispiranje mozga srpskom narodu , a tvoj je ocigledno vec ispran.

  5. Nacistički je protkano sve to što se u Srebrenici potencira jedan genocid a ne oba. Ako ga je bilo od Srba, bilo ga je i od Muslimana u okolnim srpskim selima koja su zbrisana i zbog koje je došla odmazda. Genocid je genocid. Ili je bilo oba ili nijednoga. O lažiranju broja nećemo sad. A na stranu genocid koji se desio prema Srbima od strane Hrvatske i u ovom i u prošlom ratu.

Ostavite komentar


Društvo

"Nemoć društva da stvari rešava na drugi način": Gostiljac o najavljenom pooštravanju kazne za silovanje 10

„Nemoć društva da stvari rešava na drugi način“: Gostiljac o najavljenom pooštravanju kazne za silovanje

Ministarka pravde Maja Popović nedavno je izjavila da je predloženo da se pooštri kazna zatvorda za sve oblike krivičnih dela silovanje, obljuba nad nemoćnim licem i detetom, te da bi u tom slučaju bilo moguće izreći i kaznu doživotnog zatvora. Advokat i nekadašnji predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac ističe da je uvek skeptičan povodom zakonskih rešenja čija je glavna snaga u pooštravanju kazni.

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.