Pravda za Nikolinu: Protest i apel Kragujevčana da se ovakva tragedija više ne ponovi 1Foto: Z. S. M.

Više stotina Kragujevčana okupilo se danas na pešačkom prelazu kod Tržnog centra „Big fashion” paleći sveće, polažući vence i apelujući da se nikada više u ovom gradu ne dogodi tragedija poput ove u kojoj je stradala Nikolina J.

Trinaestogoišnja Nikolina je juče, u ranim jutarnjim satima preminula od posledice udara kolima na pešačkom prelazu u Bulevaru kraljice Marije koji se dogodio 7. decembra.

Na skupu kod „Big fashon” centra (nekadašnje „Plaze”) okupili su se Nikolini prijatelji i školski drugovi iz OŠ „Treći kragujevački bataljon”, deca s kojima je trenirala u Odbojkaškom klubu „Smeč 5”, rođaci, komšije i brojni Kragujevčani.

Pravda za Nikolinu: Protest i apel Kragujevčana da se ovakva tragedija više ne ponovi 2
Foto: Z. S. M.

U ime svih njih obratila se Maja Jović, jedna od organizatora skupa na kome je zatražena pravda za Nikolinu.

– Nikolinu više ništa ne može da vrati. Juče u ranim jutarnjim satima, posle 20 dana na respiratoru i moždane smrti, njeno srce je prestalo da kuca. Tog 1. januara Kragujevac je izgubio mnogo, roditelji svoje dete, sestra – setru a naša deca školsku drugaricu sa kojom su zajedno trenirali odbojku a počinitelj je još uvek na slobodi, saopštila je ona.

Po njenim rečima Kragujevčani su se okupili da upale sveće na mestu nesreće i pomole se za Nikolinu ali i da apeluju da se ovakve tragične nesreće ne događaju više u našem gradu koji je donedavno bio relativno bezbedan grad kada je saobraćaj u pitanju.

– Nikolinim roditeljima ni posle tri nedelje nije saopšteno ko je počinilac koji ju je kolima udario na pešačkom prelazu. Zbog čega se njegovo ime krije od javnosti. Svi se pitamo ko i zbog čeg štiti počinioca koji je posle 48 sati pušten na slobodu dok se Nikolina borila 20 dana na respiratoru u moždanoj smrti i veštačkoj komi, zapitala se ona apelujući na javnost da počinilac bude adekvatno kažnjen – „jer jedino prava kazna može doprineti da se ovakve tragedije više ne ponavljaju” i opomena vozačima „da ne jure sa 90 kilometara na sat kroz Bulevar kraljice Marije”.

Nikolina J. (13) je preminula juče ujutro u kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru. U Kragujevcu je 10. decembra održan protest građana kod mesta u blizini Tržnog centra „Big fešn” gde ju je na pešačkom prelazu oborio putnički automobil, kako je tada saopšteno iz Policijske uprave Kragujevac

Povodom ove tragedije, 16. decembra na raskrsnici Bulevara kraljice Marije i Mišarske ulice, kod Tržnog centra Big fashion postavljene su dve platforme za usporavanje brzine vozila kako se ovakve nesreće ne bi više dešavale.

Trinaestogodišnja Nikolina J. biće sahranjena sutra, u utorak, 3. janura na kragujevačkom groblju Bozman.

Vi[e vesti iy ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari