Pred Višim sudom u Novom Pazaru još 15 žalbi političkih partija 1Foto: Grad Novi Pazar

Novopazarski Viši sud, do subote u podne, treba da presudi za još 15 žalbi političkih partija, koje osporavaju regularnost lokalnih izbora u ovom gradu.

Viši sud rešavaće 14 žalbi Stranke pravde i pomirenja (SPP), koju zastupa advokat iz Beograda, i jednu SDA Sandžaka.

Informaciju je, za Danas, potvrdio predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Raša Milić.

– Viši sud je, do sada, odbio 10 žalbi, koje su podnosile SPP, SDA Sandžaka i Građanski pokret Sandžaka (GPS). Nakon toga, obraćali su se i GIK i mi smo ih sve odbijali kao neosnovane – rekao je Milić.

Potvrdio je da je SPP protiv njega podnela krivičnu prijavu, a da je ona iz SDA Sandžaka, za sada, samo u najavi.

Pre desetak dana, iz GIK je saopšteno da su „rezultati lokalnih izbora u Novom Pazaru poznati, ali da, još uvek, nisu konačni“.

Prema preliminarnim rezultatima, u novom sazivu lokalne skupštine, Sandžačka demokratska partija imaće 19 odbornika, 12 SPP, 10 SDA Sandžaka, 5 koalicija SNS-SPS i jednog GPS.

Gradski parlament ima 47 odbornika i novu većinu, kako je odmah po završetku izbora saopšteno, činiće 24 odbornika koalicije SDP i SNS-SPS.

Tri ostale političke organizacije, SPP, SDA Sandžaka i GPS ostaju u opoziciji.

Smatraju da su lokalni izbori bili neregularni i ukazuju na brojne propuste, zato traže poništavanje izbornih rezultata i raspisivanje novih lokalnih izbora.

Sve dok se ne završe žalbe pred sudom, GIK neće moći da izbore proglasi konačnim i dodeli mandate odbornicima novog saziva gradskog parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari