Predata optužnica protiv modnog kreatora Darka Kostića 1Foto: Pixabay/OpenRoadPR

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv modnog kretora Darka Kostića zbog dela protivpravno lišenje slobode, a nakon što je Kostić u aprilu ove godine Š. H. vezao u špajz u svom ateljeu, nakon čega mu je držeći nož u rukama uputio ozbiljne pretnje.

-Dana 17.11.2022. godine Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv D. K. zbog izvršenja krivičnog dela Protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 st. 3 u vezi st. 1 KZ u sticaju sa krivičnim delom Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 st. 1 KZ. Okrivljenom je stavljeno na teret da je krivična dela izvršio dana 19.04.2022. godine na taj način što je u svom ateljeu oduzeo slobodu kretanja oštećenom, kojom prilikom je oštećenog gurnuo u špajz, vezao mu ruke, a potom je, držeći nož u rukama, uputio ozbiljne pretnje oštećenom, nakon čega je oštećeni iskoristio trenutnu odsutnost okrivljenog koji je izašao iz prostorije i pobegao – navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Dodaje se da je okrivljeni saslušan i da je negirao navode iz krivične prijave.

-Ispitan je oštećeni koji je opisao način na koji je okrivljeni izvršio navedena krivična dela. Takođe, ispitani su svedoci, te su pribavljeni podaci i druga dokumentacija neophodna za utvrđivanje činjeničnog stanja u ovoj krivičnopravnoj stvari – dodje se u saopštenju.

Tužilaštvo traži kaznu zatvora u trajanju od najmanje dve (2) godine, kao i meru bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenim iz čl. 89a KZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari