Predrag Kon: Možemo malo da se opustimo

Član Kriznog štaba epidemiolog o daljem toku epidemije

Ostavite komentar


  1. Nisam medicinske struke i ne želim da komentarišem nešto o čemu znam samo iz novinskih članaka, bavim se brojevima i statistikom i želeo bih da postavim jedno pitanje svim epidemiolozima, pogotovo onima koji su u kriznom štabu:
    Ukoliko prema zvaničnim podacima u periodu od 01/05 do 31/05 imamo 2.404 nova slučaja zaraze kako to da na 01/06 imamo 4.460 aktivnih slučajeva ako svi do jednog epidemiologa tvrde da je period inkubacije 28 dana. Tom logikom neko ko se inficirao tokom aprila bi trebalo da je izlečen ili da je preminuo.
    I drugo, ukoliko je 468 osoba hospitalizovano šta je sa ostalih oko 4.000 ako je rečeno da će svi inficirani morati u bolnicu? Gde su ti ljudi?
    Ovim putem bih zamolio i novinare „Danas“-a da postave to pitanje nadležnima.

Ostavite komentar


Društvo

U Aleji zaslužnih građana ostalo svega 19 grobnih mesta, proširenje neizvesno 9

U Aleji zaslužnih građana ostalo svega 19 grobnih mesta, proširenje neizvesno

U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu ostalo je svega 19 grobnih mesta, izjavio je u utorak Aleksandar Šapić, predednik Privremenog organa grada Beograd na konferenciji za novinare i dodao da smatra da treba razmišljati o nalaženju lokacije za izgradnju nove. Međutim, kada će i gde zaslužni građani ubuduće biti sahranjivani, kada se popune postojeća mesta, još se ne zna.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.