Predsednik EFJ: Saslušaćemo obe sukobljene strane

Predsednik Evropske federacije novinara za Danas o predstojećoj poseti Beogradu zbog optužbi da vlast guši slobodu medija

Ostavite komentar


  1. Radi objektivnosti uvek treba čuti više strana: i novinare Danasa, Blica, N1, RTS, kao i Informera, Pinka, a naravno i zvaničnike naše države, pa i predsednika. Onda može da se o nečemu govori i sudi.

  2. Nadam se da ce do susreta sa predsednikom EFJ doci, da ce mu Aleksandar Vucic date sve relevantne podatke kada je stanje u medijima kod nas u pitanju. Da ce nakon sastanka predsednik EFJ imati daleko jasniju sliku.

  3. I kada dođe može samo jedno da zaključi, da u Srbiji nema cenzure, trebao bi neko da ga odvede do prvog kioska samo da pogleda naslove štampanih medija, ne zna se ko se više utrkuje u pljuvačini po sopstvenoj državi i predsedniku Vučiću.

  4. Nema ništa nova da se vidi i čuje. U Srbiji svako može da osnuje svoj medij. Tržište određuje koji je medij održiv a koji nije. Ne može država da finansira medije iz budžeta, jer je to u sukobu sa zakonima ove zemlje i pozitivnom praksom EU.

  5. Nisu ni morali da dolaze u ovu moralnu kaljugu od nazovi drzave. Dovoljno bi bilo da su pregledali arhive vesti na internetu i broj angazovanih botova SNS u masivnom specijalnom ratu protiv sopstvenih gradjana bez primera u istoriji.

  6. Dokle bre više da vam je jedini argument, " a kada ste vi ili oni 20011 g., ….. " ? Pa nije briga o slobodi štampe i informisanja u nadležnosti predsednika i tačka!!! To je u nadležnosti izvršne vlasti, ministarstva i ne pravite se blesavim a još manje nas! A da je predsednik meta, greška. Meta je ono što on čini na toj funkciji, da se petlja u sve i svašta i sedma sila je baš zato da upozorava na to! Nije napad ako nas mediji obaveste o izjavi predsednika "kako ću pred Putina ako izgubimo Pećince"!?!? Ili ako nam prenesu izjavu " da su Savamalu srušili kompletni idioti iz vrha gradske vlasti" a posle godinu dana podsete predsednika na njegove reči onda je to napad?
    Ma ajde, što bi rekao pokojni Z. Radmilović! Napad na objektivno informisanje su upravo njegovi nastupi na Pinku, Prvoj TV i RTS u, gde se nekontrolisano iživljava nad nama svojom nepismenošću, neznanjem i sve to zavijeno u bahatost koja je za južnu ili severnu tribinu stadiona a ne TV nastup! Jasno sam ko bi njemu na crtu jer bi on i 5 njih stavio u mali džep!
    I po ovoj gospođi on je i ovde jedini kompetentan da objasni šta je istina tom g. Bjerhordu. Verujem da će ga čovek saslušati ali će zato Informer, Pink i ostala bratija da slovima od 5 santimetara objave kako su ti razgovori "protekli u iskrenom i prijateljskom tonu uz postignutu punu saglasnost" i…. karavan će nastaviti a kučiki će biti ostavljeni da laju ali ne u medije nego u neki vetar!

  7. Mislim da ne bi bilo korektno da se raspravlje o medijima koji navodno nisu slobodni i da im tu slobodu uskracuje predsednik Aleksandar Vucic a da se sa njim o tome ne razgovara i da on sam tim povodom ne moze da argumentuje suprotno

  8. Странци не мрзе Вучића колико би ви хтели! Јесте да имају своје интересе и покушавају да утичу на Србију и Балкан али поштују Вучића! Вас знају од раније и уопште вас не поштују! Џаба им се ви улизујете и тужакате своју државу! Виде они да нисте вредни поштовања!

Ostavite komentar


Društvo

Kada se očekuju gužve u saobraćaju? 10

Kada se očekuju gužve u saobraćaju?

Od sutra se zbog početka prvomajskih i uskršnjih prazničnih ;dana očekuje da će doći do novog talasa sa većim brojem vozila na putevima, graničnim prelazima i naplatnim rampama, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.