Predsednik Mesne zajednice Horgoš kaže da su ljudi uplašeni: Policija je sve opkolila, skuplja migrante po terenu i odvozi ih autobusima 1Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Predsednik Saveta Mesne zajednice Horgoš Robert Šorš izjavio je za Danas da su prve pucnje iz automata meštani rubnih delova naselja čuli još oko tri ujutro.

Stanovnici su pucnjavu odmah prijavili policiji koja je ubrzo stigla na mesto obračuna kod Selevenjske šume, gde se nalaze napušteni objekti nekadašnjeg poljoprivrednog dobra.

„Migranti su već neko vreme u tim starim zgradama u Selevenjskoj šumi. Trenutno tamo ne može da se priđe. Probao sam da odem i vidim šta se dešava, ali razumljivo, ne puštaju me. Policija je sve opkolila i skuplja migrante koje zatiče na tom terenu. Autobusi su u Horgošu i biće odveženi, ali ne znam na koju tačno lokaciju u Srbiji“, rekao je Šorš.

Kako dodaje, žitelji Horgoša su uplašeni jer je pucnjava iz automatskog oružja traja dugo, a nisu znali šta se dešava i odakle dolazi moguća opasnost. Neki nisu poslali decu u školu i vrtić.

Od novembra prošle godine kada su se dve grupe migranata sukobile u Horgošu, problema više nije bilo.

Nakon tog incidenta došla je žandarmerija i održavala je red. Migranti više nisu ulazili u naselje, jedino ako bi zalutali. Ali na periferiji ih je bilo, tu su se okupljali. Od 2015. godine situacija je takva kakva jeste, ponekad je bolje, ponekad lošije. Postoji naravno strah u ljudima, nikad ne znate da li nešto može da se desi. Naravno da nismo ovo očekivali. Najviše se plaše poljoprivrednici koji obrađuju njive blizu mesta gde se okupljaju velike grupe migranata“, rekao je Šorš.

Selevenjska šuma se proteže nekoliko stotina metara od ograde na granici sa Mađarskom, od Bačkih Vinograda sve do Horgoša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari