Predstavljena aplikacija „Zlatne fruške staze“ 1foto: Pokrajinska vlada

Aplikacija „Zlatne fruške staze “, kreirana za mobilne uređaje s ciljem omogućavanja lakše orijentacije za planinski biciklizam i rekreativne bicikliste na Fruškoj gori, predstavljena je danas.

Reč je o projektu koji se realizuje u saradnji Pokrajinske vlade i Novosadskog biciklističkog kluba „Inviktabajk“.

Tom prilikom, najavljen je i program sportsko-rekreativne manifestacije „Tour de Fruška“ za 2023. godinu.

„Želimo da ova manifestacija postane jedna vrsta motivacije da radimo više i bolje da bi Fruška gora bila atraktivnija i imala više sadržaja. Za narednu godinu planiramo da je učinimo masovnijom i da dobije dodatni kvalitet. Radili smo kao tim, jer se samo tako može postići uspeh“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

U proteklih šest godina, kako je podsetio predsednik Mirović, Pokrajinska vlada uredila je više od 55 kilometara lokalnih puteva na Fruškoj gori, čime su stvoreni uslovi da ona bude dostupnija za sve.

„Ovom aplikacijom želimo da omogućimo domaćim i stranim biciklistima i sadržajniji odmor na Fruškoj gori, ali i razvoj sporta i biciklizma“, izjavio je direktor manifestacije „Tour de Fruška“ Ivan Arpaš.

U okviru aplikacije planirano je mapiranje oko 40 različitih staza (trekova) za planinski biciklizam ukupne dužine 250 kilometara.

Na mapama će se pojaviti svi atraktivni sadržaji Fruške gore: Fruškogorska transverzala, manastiri, vinarije, vidikovci, izletišta, odmarališta, hoteli, jezera, izvori, spomenici i „E-bike“ punktovi.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.