Preduzeće "Gradina kamenolom" povodm navodnog incidenta: Niko u naše ime ne sme da sprovodi nasilje, niti iko poznaje dotičnog 1Foto: Ne davimo Beograd

Oni koji veruju da hiljadu puta ponovljena laž na kraju postaje istina očigledno da ne odustaju od svojih napora da u negativnom svetlu predstave našu firmu i da naše rukovodstvo i zaposlene obeleže kao nasilnike, navodi se u saopštenju „Gradina kamenoloma“ na jutrošnje tvrdnje pokreta Ne davimo Beograd.

“Naime, desilo se ono na šta smo upozoravali. Milošu Peroviću, jednom od aktivista koji se suprotstavljaju gradnji štetnog kamenoloma razbijena je glava u mučkom napadu. Čovek je presretnut u ulazu zgrade i krvnički pretučen”, saopšteno je ranije danas iz Ne davimo Beograd, a kako navode iz „Gradina kamenoloma“, oni su „bez bilo kakvog dokaza i potkrepljenja“, povezani sa njihovom firmom.

Kako ističu, ono što brine jeste što se u kampanju protiv njihove kompanije uključila i jedna parlamentarna politička organizacija koja je „prihvatila maksimu o laži koja se pretvara u istinu“ i optužila ih da su odgovorni za prebijanje lokalnog aktiviste.

„Mi i ovom prilikom pozivamo i njih, kao i lokalne aktiviste, da prekinu sa kampanjom targetiranja i prihvate naš poziv na dijalog koji smo u nekoliko navrata upućivali. Što se samog incidenta tiče, najpre želimo da naglasimo niko iz firme ‘Gradina kamenolom’ ne poznaje dotičnog gospodina i uveravamo javnost da niko iz našeg kolektiva nikada ne bi ulazio u bilo kakve fizičke obračune. Niko u naše ime ne sme da sprovodi nasilje i s gnušanjem se ograđujemo od svakoga ko bi se pozvao na našu firmu ili naše ime iskoristio kao povod za obračun. Pozivanje bez osnova na našu firmu su jednako štetne kao neosnovane optužbe. I jedno i drugo podleže krivičnoj odgovornosti“, navedeno je u saopštenju.

Oni su u saopštenju istakli da je „Gradina kamenolom“ društveno odgovorna firma koja „insistira na dijalogu i razgovoru“.

„Podsećamo da smo u prethodnih nekoliko meseci i sami bili žrtve nasilja i progona, naši zaposleni su fizički napadani, upućivane su im pretnje, što je sve uredno prijavljeno policiji. Stoga, opravdano sumnjamo da povezivanje naše firme sa pomenutim incidentom dolazi sa istog mesta odakle su i ranije upićavanje pretnje našim zaposlenima. Mi ne želimo da učestvujemo u tome i pozivamo sve društvene aktere da se uzdrže od nasilja, ali i od ciljano plasiranih, paušalnih optužbi, čiji je cilj narušavanje ugleda naše firme“, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari