"Primili smo troje učenika iz škole na Vračaru, dvojicu dečaka i devojčicu koja je sad na operaciji": Direktor dečje klinike u Tiršovoj 1Dečija bolnica Foto: tirsova.rs

Kako za Danas kažu u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, oni su primili troje učenika iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ gde je jutros učenik te škole pištoljem pucao u učenike i zaposlene.

– Dva dečaka su sa prostrelnim ranama donjih ekstremiteta i oni su u dobrom opštem stanju, a devojčica je odmah po prijemu odvedena na skener i u operacionu salu. Operacija je u toku – saopštio je direktor te zdravstvene ustanove dr Siniša Dučić.

Nešto ranije, dr Marko Ercegovac, direktor Urgentnog centra, naveo je za Danas da je kod njih dovezeno troje učenika i jedna nastavnica.

Pucnjava se dogodila pre oko tri sata, a u Njegoševoj ulici parkirano je više policijskih automobila.

Kako javlja reporter Danasa, propušteno je i više kola hitne pomoći, a u okolini škole trenutno je velika gužva. Policija trakom onemogućava ulaz u Ulicu kralja Milutina, gde se nalazi ova škola.

Đaci su evakuisani i većina dece nalazi se na Cvetnom trgu, i javljaju se telefonom roditeljima.

Kako javljaju novinari Danasa, veliki broj vidno uznemirenih i zabrinutih  roditelja, nalazi se na početku Njegoševe, kod Cvetnog trga.

Prilaz školi iz svih pravaca je blokirala policija. U Kralja Milutina parkirano pet kola Hitne pomoći

Prema prvim informacijama medija – ubijen je čuvar škole i ima povređenih.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari