Prinudno iseljenje u Cvijićevoj ulici nije uspelo 1Foto: Združena akcija "Krov nad glavom"

Prinudno iseljenje Dragane Milisavljević, osamdesetogodišnje penzionisane profesorke koja je 2005. kupila stan u Cvijićevoj ulici u Beogradu, overila ugovor na sudu i uknjižila se kao vlasnica, danas nije uspelo, pošto izvršitelj, policija i advokat oštećenih nisu mogli da uđu u zgradu, javio je N1.

Na stepeništu i hodniku zgrade okupilo se oko 30 stanara, kolega Dragane Milisavljević i aktivista organizacije „ZA Krov nad glavom“ koji su blokirali pokušaj iseljenja.

Desetak policajaca, izvršitelj i advokat oštećenih došli su oko 11.15 u Cvijićevu ulicu kako bi ponovo pokušali da isele Draganu Milisavljević iz stana u kom živi od 2005. godine. Ubrzo su odustali.

Danilo Jovanović iz „Krova nad glavom“ rekao je za N1 da je slučaj Dragane Milisavljević možda jedan od najgorih i najspecifičnijih, jer je ona kupila stan savesno, uknjižen stan, kupovala je preko agencije za nekretnine, i nakon svega se ispalo da je čovek koji joj je prodao stan bio falsifikator, i da je naslednici prethodne vlasnice gone da izađe na ulicu.

„Ukoliko su naslednici i sami bili prevareni, oni naravno imaju pravo da očekuju obeštećenje, ali treba da traže od falsifikatora i državnih i privatnih institucija koje su učestvovale u ovoj prevari tako što su pomogle falsifikatoru da se prikaže kao vlasnik stana“, dodao je Jovanović.

Čovek koji je Dragani Milisavljević prodao stan bio je podstanar kod prethodne vlasnice, a kada je ona preminula on je falsifikovao kupoprodajni ugovor i njegovo ime je upisano u katastar.

„On je falsifikovao ugovor o kupoprodaji jer je vlasnica bila mrtva, a uspeo je i da se uknjiži u katastar. Dragana se bila uknjižila ali je posle i izbrisana kao da se ništa nije desilo. Svi su pomogli da dođe do ove prevare, a sada svi sležu ramena dok se Dragana pokušava da izbaci na ulicu“, rekao je Jovanović i najavio da će „Krov nad glavom“ nastaviti da pruža pomoć Dragani Milisavljević.

Ovo nije prvi put da je sprečeno prinudno iseljenje Dragane Milisavljević iz njenog stana.

Dragana Milisavljević se 12. avgusta ove godine u jutarnjim časovima uspešno izborila sa izvršiteljima za pravo na život u uredno plaćenom stanu u Cvijićevoj ulici broj 79, uknjiženom na njeno ime.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.