Pritisak Sinoda na vladiku Ignatija

Sinod SPC obavestio Nastavno-naučno veće Bogoslovskog fakulteta da je odluka o smeni vladike Maksima i Marka Vilotića konačan stav Sinoda

Ostavite komentar


  1. Pravda za Maksima.Stop diktaturi Irineja Karanusica Bulovica! Nikad nece biti patrijarh!

  2. Pa pošto na jednom fakultetu Beogradskog univerziteta, u ovom slučaju Bogoslovskom, redovni profesori mogu biti i oni koji ne žive u Srbiji, poput episkopa Porfirija iz Zagreba i Maksima Vasiljevića iz Kalifornije, zašto to onda ne bi moglo i na svim ostalim fakultetima. Pa da i ti profesori poput Maksima Vasiljevića drže predavanja preko skajpa, da im studente na ispitima ispituju i ocenjuju asistenti, a oni kad svrate do Beograda dva-tri puta godišnje, samo potpišu indekse i ocene? Jer zašto bi nekibili privilegovani u odnosu na druge profesore i doktore nauka iz dijaspore, gde imamo mnogo velikih umova sa kojima bi BG Univerzitet puno u vis odskočio na Šangajskoj listi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.