Pritvor za samohranog oca zbog nasilja u porodici 1Foto: mup.gov.rs

Slađanu Ž (37), konobaru iz Velikog Gradišta, određen je pritvor od 30 dana zbog nasilja u porodici, jer je tukao svog mlađeg sina N.Ž. (13), učenika sedmog razreda.

Njemu je određen pritvor na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, da ne bi uticao na svedoke i zbog toga što je reč o porodičnom nasilju nad maloletnikom. Žikić se sumnjiči da je prošle nedelje sina tukao drvenom drškom od metle, jer je bio ljut što je popustio u školi. Pritom je vređeo i njega i starijeg sina S.Ž. (15), učenika prvog razreda srednje škole, jer su obojica popustila u učenju.

Žikić je, inače, samohrani otac, jer ga je supruga napustila još pre sedam godina, a sa sinovima živi kao podstanar. Nakon ovog nasilja, na času fizičkog vaspitanja, nastavnik je uočio modrice na telu N.Ž. i pitao ga otkud mu. Kad mu je ovaj rekao šta se desilo, nastavnik je to prijavi direktoru, a on policiji. Kako smo saznali u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu, nakon hapšenja oca, dečaci su pod starateljstvom Centra za socijalni rad koji će im, najverovatnije, odrediti smeštaj u hraniteljskoj porodici.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari