Novovarošanin Srđan Stevanetić dobitnik je ovogodišnjeg priznanja i novčane nagrade u iznosu od 25.000 dinara, koje regionalna Privredna komora Užice već tradicionalno dodeljuje najboljim studentima Zlatiborskog okruga. Srđan je, kao student završne godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, laskavo priznanje (zlatnu plaketu i jednokratnu novčanu pomoć) osvojio za desetke u indeksu, predan rad i učenje tokom školovanja, koje privodi kraju sa prosečnom ocenom 9,8.

Regionalna Privredna komora ovog puta nagradila je ukupno tridesetak najuspešnijih akademca iz Okruga, a za najboljeg studenta proglašen je Dejan Rozgić, student Fizičkog i Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, koji je zabeležio izuzetne rezultate u toku studija, sa prosečnom ocenom 9,93. Inače, ovo nije prvi put da se među nagrađenima nađu i mladi Novovarošani. U prethodnih nekoliko godina priznanja su redovno osvajali Marijana Danilović i Ljubinko Đenić, sada većsvršeni studenti Poljoprivrednog odnosno Medicinskog fakulteta.

Stipendije u Beranama

Na predlog komisije za dodjelu stipendija studentima za školsku 2008/2009. godinu, predsjednik opštine Berane Vuka Golubović donio je odluku o dodjeli stipendija za sedam studenata postdiplomskih i specijalističkih studija i za 36 studenata osnovnih studija čiji je prosjek iznad devet. Čestitajući studentima i njihovim roditeljima, predsjednik opštine Vuka Golubovićje kazao da grad koji ima takvu mladost ne mora da brine o svojoj budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari