Produžen rok za prijavu na konkurs za subvencionisanu nabavku ložnih uređaja 1Foto: Ana Milošević/Danas

Rok za prijavu građana na Konkurs za mere smanjenja aerozagađenja iz individualnih izvora u Užicu produžen je do 29. maja.

Podsetimo, raspoloživa sredstva Grada i Ministarstva zaštite životne sredine za ovu namenu iznose 45.000.000 dinara.

Najveći iznos, 30 miliona dinara opredeljen je za nabavku i ugradnju kotlova na gas, gde je maksimalno učešće Grada i države do 100.000 dinara sa PDV-om po prijavi, odnosno do 50% ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om.

Za meru nabavke i ugradnje toplotnih pumpi namenjeno je pet miliona dinara, a maksimalno učešće Grada i države je do 200.000 dinara sa PDV-om po prijavi, odnosno do 50% ukupne vrednosti radova po prijavi sa PDV-om.

Za nabavku i ugradnju kotlova ili etažnih peći, kao i peći i šporeta na drvni pelet, opredeljeno je 10 miliona dinara, pri čemu je maksimalno učešće Grada i države do 100.000 dinara sa PDV-om po prijavi za kotlove i peći na pelet u sistemu grejanja i 70.000 dinara sa PDV-om, za peći i šporete na pelet.

Prvi put ove godine, na konkursu mogu učestvovati i fizička lica, sa objektima koji su u postupku legalizacije, ukoliko su predata sva dokumenta do izdavanja rešenja o ozakonjenju objekta.

Takođe, prvi put za sredstva mogu konkurisati fizička lica sa teritorije grada, bez obzira na to da li je reč o gradskim ili seoskim mesnim zajednicama.

Vlasnici stanova u stambenim zgradama koji nemaju uslove za priključenje na gradski toplovod, mogu računati na subvencije ukoliko ispune neophodne uslove, navode iz gradske uprave.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari